Управлението, групирането и споделянето на раздели е максимално улеснена задача в популярния браузър. Потребителите на Google Chromе вече могат да се възползват от полезната функция "Tab Group". Както името подсказва това е опция, с която да създавате групи от активни прозорци в уеб браузъра.

 

1. Google Chrome вече ще помни групираните табове, дори да ги затворим

По този начин можете лесно да се ориентирате каквото търсите или да селектирате определени линкове, които използвате често. Новата функция позволява на потребителите да създадат нова група с десния бутон на мишката. Добавянето на активен прозорец става по същия начин. За максимално улеснение ще виждате и цветови индикатори, които показват нагледно табовете от различните групи.

 

 

2. WhatsApp ще позволят да синхронизираме историята на чатовете между iOS и Android

WhatsApp е популярно приложение, което предизвика широко недоволство с новата си декларация за поверителност. Промени в условията за използване на услугата изискват споделянето на данни със сървърите на Facebook. Потребителите могат или да се съгласят, или да спрат да използват WhatsApp. Доста хора избраха втория вариант.

Независимо от това WhatsApp е водеща платформа за комуникация от смартфоните. На този етап не е възможно да използвате няколко различни акаунта от едно устройство. Разработчиците постоянно експериментират с нови функции, които тепърва да бъдат интегрирани към мобилното приложение. Вече са стартирали тестове с опция, която позволява да мигрирате чатовете между двете водещи мобилни операционна системи.

 

3. 5 безплатни приложения за Android, които си заслужава да пробвате тази седмица

Традиционната селекция на NextPIT отново е тук и има интересни предложения. Фокусът отново попада върху практичните и безплатни приложения за двете популярни мобилни платформи.

 

4. Услугата Yahoo Аnswers ще бъде спряна на 4 май

Yahoo имаха голямо влияние в технологичната индустрия преди години, когато милиони потребители използваха търсачката. Популярната имейл услуга със същото име бе доста популярна преди да стане жертва на мащабна хакерска атака. Днес името Yahoo със сигурност не предизвиква същите асоциация, както преди десетилетие.

Неслучайно някои от най-атрактивните продукти на компанията вече бяха спрени. Скоро това ще се случи и със социалната платформа Yahoo Answers. Услугата предлага лесен за използване интерфейс, с който да задавате различни въпроси и да получавате релевантни отговори от другите потребители. Ако сте използвали Yahoo Answers е добре да знаете, че компанията спира платформата на 4 май.

 

5. Какво трябва да знаем за приложенията, които изразходват батерията на смартфона ни

Facebook и Messenger са само две от приложенията, за които се знае че изразходват батериите на джаджите ни. За съжаление, този проблем е налице дори когато потребителите не използват тези  приложения интензивно.

Каква е причината? Според Android Authority, проблемът се дължи на незначителна грешка допусната от разработчика и може да засегне всяко приложение. Ето какво трябва да знаем за приложенията, които изразходват батериите на джаджите ни, според медията.