Приложенията за мобилни плащания като Venmo, Zelle и Apple Pay обещават едно нещо и то е да улеснят изпращането на пари. Но с тази лекота идват опасения за сигурността.

 

1. Кои услуги за мобилни разплащания са най-сигурни

Какво ще се случи, ако случайно изпратите пари на грешен човек или още по-лошо – станете жертва на измама? Освен това не е тайна, че приложенията проследяват транзакциите ви и след това потенциално продават или споделят тези данни за маркетингови цели.

 

 

2. Новата платформа Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G обещава големи подобрения в смартфоните и лаптопите

Qualcomm обяви, че пуска новия процесор Snapdragon 8cx Gen 2 5G. Той ще е насочен към тънките и леки лаптопи тип 2-в-1, като ще предложи най-доброто от смартфоните и за тези устройства.

Досегашните лаптопи с ARM процесори бяха доста скъпи спрямо конкурентите си с Intel и AMD. Целта на новото поколение е да промени това и да даде на лаптопите с ARM нов шанс. Чиповете ще поддържат 5G и WiFi6, като ще имат и специални оптимизации за обработка на алгоритми с изкуствен интелект.

 

 

3. Какви са причините за бавната интернет скорост на смартфона ни

В наши дни, смартфоните са основният начин, по който повечето от нас се свързват с интернет. А това означава, че постигането на възможно най-бързата интернет скорост на нашите мобилни устройства е по-важно от всякога.

 

 

4. Facebook ограничава препращането на съобщения в Messenger до пет човека

Чат приложението Messenger е много популярно за разпространяване на новини, но се използва и за фалшива информация. В опит да ограничи разпространението ѝ Facebook ще ограничи опцията за препращане на съобщения в Messenger.

Потребителите вече ще могат да препращат едно съобщение само на петима свои приятели или групи наведнъж. Идеята на ограничението е да се забави разпространението на „вредно съдържание, което има потенциала да причини вреди в реалния свят“.

 

5. Смартфоните, изкуственият интелект и джаджите с IoT ще са основен акцент за Xiaomi в следващите 10 години

Xiaomi е компания, която продължава да стана все по-популярно име в пазара на смартфони. Разнообразното им портфолио обхваща всички ценови класове, но е фокусирано върху бюджетните устройства. Екосистемата от приложения и MIUI интерфейса са важен фактор за успеха на Xiaomi и тепърва ще става обект на още по-иновативни софтуерни иновации.