Помните ли как изглеждаха лаптопите преди 10 години? Много неща се промениха към по-добро от тогава – от вътрешните хардуерни компоненти, екрани, свързаност до цялостния дизайн.

 

1. Как се промениха лаптопите през последните 10 години

Днес процесорите на лаптопите са много по-бързи. През 2010 година подобните на 11-инчовия MacBook Air на Apple все още използваха чипове Intel Core 2 Duo, докато сега сме на 10-то поколение Intel Core процесори. И разбира се, мощните 8-ядрени мобилни процесори вече са все по-често срещани, което осигурява още по-голяма производителност.

 

 

2. Google Chrome вече ще ни казва как рекламите ни следят

Рекламните приходи са основата на бизнес империята на Google. Желанието на компанията да разполага с повече лични данни на потребителите е причината почти всичките им приложения да са безплатни. Всеки потребител е забелязвал как рекламите го следят в различни уеб сайтове, предлагайки сходни продукти с последните ви търсения в интернет или онлайн покупки. 

 

3. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Нова седмица, в комбинация с нов месец, но традицията остава. Време е за традиционната селекция, която ни предлага няколко интересни приложения и игри, които да пробваме през следващите дни. Този път подборът включва малко игри и няколко полезни приложения.

 

 

4. Samsung искат да купят дял в ARM

Samsung Electronics обмислят сериозно възможността да се включат в битката за придобиване на английския производител ARM. В момента компанията е собственост на SoftBank, които улисено търсят купувачи на един от най-влиятелните брандове в мобилната индустрия

 

5. Нови снимки показват дизайна на Huawei Mate 40 Pro

Китайският производител се превърна в единствената компания, която наруши двуполюсния модел на доминация в пазара на смартфони. В продължение на години Samsung и Apple бяха най-големите производители в този сегмент, но Huawei постепенно се утвърдиха като най-големия им конкурент.