Android и предварително инсталираният софтуер на вашия телефон са почти безплатни, но въпреки това Google печели доста добре от вас, благодарение на насочените реклами. Вашият телефон помага на компанията да адаптира маркетинговите си кампании специално за вас.

1. Как да подобрите сигурността на Android смартфон

Ако това не ви харесва, има няколко начина да изолирате Google поне малко от живота си, като изключите някои настройки за проследяване, които са активни по подразбиране. Трябва да сте наясно обаче, че това ще наруши някои функции на телефона ви.

 

 

2. Samsung ще използва по-евтин процесор в Galaxy S30, за да направи цената на смартфона по-атрактивна

Samsung са предпочитан избор на бранд, когато става въпрос за премиум смартфоните. Компанията винаги предлага впечатляващи иновации в сферата на дисплеите, камерите и дизайна. Устройствата от Galaxy S серията регистрират солидни продажби и са ключови продукти за стратегията на Samsung в мобилната индустрия. 

 

3. Какво знаем в аванс за смартфона Huawei Mate 40 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

Независимо, че вече е модел на почти две години, дори към днешна дата Huawei Mate 20 Pro е един от най-добрите смартфони на пазара. Той съчетава в едно всичко от което може да има нужда един бизнес потребител. Всъщност, ако P-серията на Huawei е с по-лайфстайл насоченост и винаги показва най-новото при камерите на китайският технологичен бранд, до Mate-серията е техническият доайен. 

 

 

4. MediaTek може да се превърнат в най-големия доставчик на процесори за Huawei

Qualcomm е водещ производител на процесори за смартфони, като архитектурите им намират силно присъствие сред устройствата от премиум сегмента. Въпреки това някои от големите имена в индустрията като Huawei и Samsung предпочитат да разработват собствен хардуер за своите модели от висок клас. 

 

5. Google Photos вече не архивира по подразбиране снимките от социалните мрежи

Google въвеждат промяна в своето популярно приложение, която вероятно няма да допадне на доста хора. Причината е, че Google Photos ще спре да архивира по подразбиране снимките и клиповете, които правим от социалните мрежи

 

 

6. Нов инструмент в Windows 10 позволява да възстановите информация, която вече сте изтрили от компютъра

Всеки собственик на компютър вероятно му се е случвало да изтрие по погрешка файл от своя компютър. Обикновено тези документи се съхраняват в Recycle Bin папката на началния екран. След като ги изтриете повторно, обаче възстановяването им става трудна задача и изисква инсталация на външен софтуер. 

 

7. Топ 5 на най-малките серийни автомобили в света (Видео)

Общоприета тенденция е в големите и гъсто населени европейски градове да се карат малки и компактни автомобили. Като имайте предвид, че българските не са сред тях – тук са на мода големите джипове и лимузини.

Като цяло малките коли са много удобни за кратки разстояния, за младежи и по-възрастни хора, които не трябва да разнасят колички и бебешки столчета. Малката кола харчи малко, има малки данъци, частите за нея са по-евтини, а и много по-лесно се намира място за паркиране.