Qualcomm използваха MWC 2021 събитието, което се провежда в момента, за да представят нов процесор за смартфоните от висок клас. Архитектурата очаквано се казва Snapdragon 888+ и представлява подобрената версия на Snapdragon 888. Този чип се използва от последното поколение флагмани с Android.

 

1. Какви са подобренията в Qualcomm Snapdragon 888+ 5G процесора

Новият процесор на Qualcomm отново ще е достъпен в конфигурация с осем ядра, която включва съчетание от три Cortex-A78 и четири Cortex-A55 ядра, опериращи на 2.42GHz и 1.8GHz. За разлика от своя предшественик, обаче премиум ядрото ARM Cortex-X1 вече работи на тактова честота от 2.995GHz, в сравнение с 2.84GHz при Qualcomm Snapdragon 888.

Графичният чип отново е Adreno 660, който оперира на 840MHz. Специализираното звено за невронна обработка и изкуствен интелект е Hexagon 780 и се отличава с оптимална производителност от 32 TOPS AI. Това е осезаемо увеличени от 26 TOPS AI, които предлага Snapdragon 888.

 

 

2. Какво трябва да знаем за Samsung One UI Watch

Samsung  представи днес новия One UI Watch. Новият интерфейс ще направи работата между Galaxy Watch и смартфона по-лесна и удобна. Samsung потвърди, че One UI Watch за Galaxy Watch ще се предлага в новата унифицирана платформа, създадена съвместно с Google.

Сред предимствата са подобрения в производителността, оптимизиране на потребителските изживявания с устройствата и достъп до още по-голям брой приложения. Освен това Samsung разкри, че предстоящият Galaxy Watch ще бъде първият, снабден с новата унифицирана платформа. One UI Watch ще дебютира на Unpacked събитието по-късно това лято.

 

3. Какво представлява функцията Sports Alert в новите OLED телевизори на LG

Най-новите модели LG OLED телевизори вече могат да бъдат намерени и на българския пазар. Те притежават уникална технология с милиони самосветещи пиксели, които дават възможност за наистина поразително качество на картината и за голям брой възможности за дизайн. Именно с това LG OLED телевизорите се отличават от традиционните LED модели, които са ограничени от технологията със задна подсветка.

Вниманието на феновете на спорта е привлечено от новите LG OLED телевизори. Моделите притежават Sports Alert – функция за известяване за спортни събития, което ви уведомява преди, по време на и след игрите. Тази опция е особено важна за месеца на Евро 2020 - така никога повече няма да съжалявате, че сте пропуснали важните срещи на любимите си футболни отбори, дори ако гледате друго съдържание.

 

 

4. 115 години от рождението на Педро Линарес Лопес

Google привличат вниманието ни с ново интересно лого на своята начална страница. Визуализацията е вдъхновена от личността на Педро Линарес Лопес. Той е известен артист от Мексико, който придобива популярност със своите многоцветни скулптури на животни. Неговите творения добиват популярност като т.нар. "Alebrijes" и са уникален продукт от фолклорната традиция на мексиканското изкуство.

Педро Линарес Лопес е роден в Мексико Сити на днешния ден през 1906г. Неговият баща също се занимава със създаването на уникалните скуптури и го обучава лично на този занаят. Още на 12-годишна възраст малкият Педро Линарес Лопес вече показва завидна сръчност при правенето на традиционни фигури като пинята или скелетни скулптури известни като кавалери.

 

5. Microsoft представиха Windows 11 Preview

Мicrosoft са готови с първата версия на Windows 11 след премиерата на операционната система преди броени дни. По този начин потребителите вече могат да изпробват сами подобренията, които ще предложи актуализираната платформа. Необходимо е да бъдете част от Windows Insider програмата, за да може да инсталирате Windows 11 Preview.