Камерите на смартфоните са обект на невероятни иновации, които подобриха работата на почти всеки ключов аспект от работата на сензорите. Всяко ново поколение гарантира по-добри възможности за зуум, по-бързи системи за автофокус и по-висока резолюция. Флагманите на пазара вече предлагат и опция за запис на 8K видео.

 

1. Нова технология ще позволи на камерите за смартфони да измерват телесна температура

Teхнологиите могат да разширят значително приложенията на камера сензорите за смартфони. Екип от учение на Korea Institute of Science and Technology (KIST) работят усилено над система, която ще позволи на модулите да следят термалната активност на човешкото тяло. Функцията е особено актуална, в контекста на COVID-19 пандемията.

Ако смартфоните могат да измерват температурата на тялото и други обекти това обещава разнообразие от допълнителни приложения. Най-логичното е извършване на проверка на температурата на различни публични обекти и пропусквателни пунктове в сгради и обществени съоръжения.

 

 

2. Какво да направим, ако смартфонът ни е много горещ

Смартфоните често се загряват, когато се използват интензивно. Ако това обаче се случва много често и устройството става много горещо, причината може да е по-сериозна. Например вирус или наличие на повреда. 

 

3. Модерната версия на Nokia 6310 ще струва €60

HMD Global вече вдъхнаха нов живот на няколко легендарни устройства от миналото. Компанията изглежда ще продължат с тази стратегия. Този път са създали модерна версия на Nokia 6310, който бе изключително популярен в миналото. Актуализираното устройствo запазва сходни дизайнерски линии със своя популярен предшественик.

Пластмасовият корпус допринася за изгодната цена. Tехническите спецификации включват 2.8-инчов дисплей с извити краища и голяма физическа клавиатура. Nokia 6310 има 16 мегабайта вградена памет, която може да се увеличи до 32GB с microSD слот за памет карта.

Вградената камера е с 0.3-мегапикселова резолюция, като има още 8MB RАМ и класическото FM радио. Батериятa е със заряд от 1150mAh и ще осигурява "седмици" с едно зареждане също както оригиналната версия на Nokia 6310.

 

 

4. Вече можем да блокираме акаунти в Google Drive

Google Drive е неизменна част от профилите ни в Google, позволявайки да синхронизираме данните между всичките си устройства. Безплатните акаунти осигуряват до 15GB за лична информация на потребителите. Предвидена е възможност да преминете към премиум профил в Google One, за да получите повече пространство.

Последният ъпдейт на компанията разширява функционалностите на Drive с полезен инструмент за блокиране на чужди профили. Това е интересно нововъведение, което цели да намали разпространението на спам или обидно съдържание между акаунтите.  Google потвърдиха за новата опция още през май, но сега вече я разпространяват до съвместимите профили.

В кратки срокове Google Drive ще позволи да блокират други профили и респективно да не споделят съдържание с тях, докто работите с услугата.

 

5. Три лесни начина да принтираме файлове от Android смартфон

Все повече и повече хора осъзнават, че таблетите и смартфоните могат да се справят с повечето неща, които вършат на компютъра. Освен това те са много по-леки и удобни за пренасяне от десктопите, та дори и от лаптопите.

Има обаче една проблемна област и това е принтирането. За много потребители, които никога не са отпечатвали документи или снимки целия този процес изглежда много сложен.

Но реално е много лесно това да се направи, още повече, че няма нужда да използвате кабели и USB устройства, за да получите вашите цифрови документи в печатна форма.