Spotify продължава да доминира сегмента на стрийминг услуги за музика, въпреки невероятната конкуренция на платформи като Apple Music. Потребителите имат достъп до все по-голяма колекция от съдържание, но също да се забавляват с подкасти и да запазват песни в офлайн режим. От компанията предлагат периодично възможност да изпробвате платените акаунти за три месеца срещу €0.99.

 

1. Spotify повишава цените в Европа

Така всеки може сам да се убеди в предимствата, които предлага Spotify. Ситуацията с пандемията от последната година създаде сериозни бизнес затруднения за много компании, включително и в технологичния сектор. Разработчиците на стрийминг услугата представиха няколко големи ъпдейта през последните седмици, но също така разбрахме, че Spotify обмислят увеличение на таксата за премиум абонамент.

 

 

2. Какво представляват режимите за поверителност в интернет браузърите

Всички популярни браузъри предлагат т.нар. режими за поверително сърфиране. Те са познати още и като инкогнито режим. Идеята им е, че ограничават проследяването от страна на интернет сайтовете и дават повече неприкосновеност на потребителите. Но така ли е наистина? Какви са реалните възможности на тези режими и имат ли смисъл да се използват?

 

3. Как да спестим трафик от YouTube чрез новата опции за промяна на видео качеството

YouTube е един от най-посещавaните сайтове в интернет и най-голямата платформа за стрийминг на видео в уеб пространството. Един от най-добрите примери за впечатляващата популярност на услугата е, че ежедневно гледаме над 1 млрд. часа съдържание в профилите си. Необходими са 100 хил. години, за да изгледате това количество видео.

Всеки потребител има различни предпочитания, докато се забавлява с любимото си съдържание в YouTube. Вграденият плейър на YouTube предлага възможност да променяте разделителната способност, което е подходящо решение за смартфоните. Има определени ситуации, в които не искате да консумирате мобилен интернет и сте склонни на компромис с оптималното качество.

 

 

4. Новата функция Immersive View в Zoom ще създаде усещането за истинска класна стая или офис

Приложението се радвa на голяма популярност през последните месеци. Няма да е пресилено да кажем, че Zoom се превърна в синоним за видео разговори. Разработчиците са активни в периодичните ъпдейти, които да предложат оптимални възможности за общуване на големи групи от кора. Конкуренцията сред приложенията за видеоконференция е доста сериозна и включва заглавия като Google Meet и Microsoft Teams.

Огромният интерес на потребителите към приложенията за видеоконференция ни предоставят достъп до функции и възможности, които не бяха достъпни преди пандемията. Един от забавните начини да провеждате разговори е с персонализирани фонови снимки. По този начин не само се отличавате от другите участници, но може да проявите своята креативност.

 

5. Как да разберем дали батерията на лаптопа ни прави проблем

Днес повечето потребители използват лаптопи вместо десктоп компютри, което автоматично поставя акцент върху качеството и годността на батерията. Очевидно удобството да разполагате с компютъра си по всяко време и на всяко място е голямо. Ползата обаче се елиминира в случаите, когато батерията ви създава проблеми. И ако в миналото този факт беше пренебрегван от широката публика, защото нямаше изградена „култура“ за работа с мобилни устройства, в настоящето този въпрос става все по-актуален.