Google Chrome е браузър, който винаги е привличал вниманието на потребителите с лесния за използване интерфейс и бързата скорост на работа. Разнообразието от плъгини в Chrome Web Store е другото водещо предимство на Chrome пред неговите конкуренти.

 

1. Google Chrome вече няма да показва нотификации, когато споделяме екрана

През последните години Google полагат много усилия, за да актуализират мобилните версии на уеб браузъра, тъй като все повече хора търсят съдържание от смартфоните. Вече е наличен първия голям ъпдейт на Google Chrome за новата година, който предлага още няколко ключови функционалности.

 

 

2. Заведоха ново дело срещу Apple заради дефектните батерии в iPhone за €60 млн.

Аpple обичат да изтъкват иновациите, които са неизменна част от новите им продукти. Компанията винаги е следвала специфичен бизнес модел, който предпоставя успеха им в индустрията. Всяко едно устройство на Apple винаги се е отличавало с атрактивен дизайн, впечатляващи характеристики и функции, които не сме виждали в други модели на пазара.

Въпреки това дори и компания от ранга на Apple не е застрахована от неочаквани проблеми. Така например вече ви съобщихме за проблема с дефектните батерии в iPhone, който провокира съдебни дела срещу компанията. Обвинението е, че Apple умишлено са забавяли работата на смартфоните, за да прикрият хардуерни проблеми и да подканят потребителите да си купят нови верссии на смартфоните.

 

3. Защо смартфоните не могат да се конфигурират както лаптопите

Едно от предимствата на лаптопите е, че един и същи модел обикновено се предлага в няколко версии. Освен това потребителите могат да ги конфигурират допълнително и да изберат комбинация от процесор, RAM, видео карта и още компоненти, които ще им вършат работа. При смартфоните обаче това не е така.

Въпреки че смартфоните са много по-развити спрямо отпреди 10 години и до днес те идват само в една версия. Обикновено разликите са единствено в обема на RAM и паметта за файлове. AndroidAuthority обяснява защо това е така и не можем да конфигурираме смартфона си с какъвто хардуер искаме.

 

 

4. Какво ще представлява новата жестова команда Double Tap в Аndroid 12

Android 12 не се очаква да предложи сериозни подобрения свързани с интерфейса. Въпреки това Google искат да въведат доста функционалности в операционната система, които не сме използвали досега. Разработчиците стартират активната работа над Android след няколко седмици, като Developer Preview версиите ще са налични преди края на февруари.

Въпреки това вече знаем за някои нови функционалности, които могат да подобрят Android 12. От Google експериментират с различни възможности как да улеснят мултитаскинга и достъпа до любимите приложения в операционната система. В интернет се появиха данни, от които разбираме, че новата версия на Android може да вдъхне живот на една стара функция на платформата.

 

5. Защо мениджърите за пароли на уеб браузърите не са достатъчно сигурни

Активността в интернет ни излага всеки ден на множество рискове, които налага да бъдат много внимателни. Хакерите използват все по-усъвършенствани методи, с които опитват да откраднат личните данни. Поддържането на сигурна парола е задължително, но въпреки това много хора продължават да подценяват тази важна мярка за онлайн сигурност.

Основният мотив на потребителите да използват недостатъчно сложни комбинации или едни и същи пароли за много профили е, че не могат да помнят твърде много кодове за достъп до различните акаунти. Най-удобното и бързо решение са мениджърите за пароли, които изискват да запомните една основна парола.