Moбилната фотография се развива с невероятни темпове, заради усилията на големите производителите. С всяка година се увеличава броя на камерите в смартфони, но също и тяхното качество. Флагманите на пазара вече могат да снимат 8K видео, но също така използват променлива апертура, но също и иновации като HDR10 видео.

 

1. Кои ще са първите смартфони в света с 200МР камери

Водещите производители използват и уникални софтуерни алгоритми, за да подобрят качеството на камерите в своите смартфони. Вече видяхме първите устройства, които имат 108МР камери и е само въпрос навреме да преминем към сензори с 200-мегапикселова резолюция.

Най-голям интерес към идеята проявява Motorola, които искат да изпреварят своите конкуренти. Първият модул с 200МР резолюция е Samsung ISOCELL HP1, който бе представен през септември. Конкретните технически параметри не бяха известни досега, но според популярния блогър IceUniverse тестват и нов модел, който ще използва сензор,произведен от OmniVision.

 

 

2. Вижте какво ще направи Apple, ако iPhone ви е атакуван от хакери

Apple обичат да изтъкват предимствата на своите премиум устройства, спрямо конкуренцията на световния пазар. Независимо дали става въпрос за дизайна, скоростта или камерите компанията често разкрива предимствата на продуктите си. Сигурността също е приоритет за Apple, които предлагат много по-добра защита, в сравнение с Android.

iOS не осигурва на 100% сигурност срещу вируси и хакери, но е в пъти по-сигурна от мобилната платформа на Google. Един от малкото случаи, в коиито зловреден софтуер създава затруднения на потребителите е шпионският вирус Pegasus. Експерти по сигурността откриха, че е инфектирал хиляди устройства с двете водещи оерационни системи за смартфони.

 

3. Защо се завръща Winamp

Забавлението с любимите парчета от предпочитано хоби за много хора. Слушането на музика е по-удобно и приятно отвсякога с непрестанният достъп до интернет, Преди зората на мобилните устройства използвахме различни физически устройства за своята колекция от песни и албума.

Епохата преди интернет мнозина асоциират с Winamp - един от най-емблематичните софтуери от 90-те години на XX век. Мултимедийният плейър бе неизменна част от  eжеднеието за няколко поколения потребители и фенове на музиката. Популярността му постепенно намаля с навлизането на дигиталните технологии.

Представителите на серията iPod бяха едни от първите умни продукти от ново поколение, които помогнаха Winamp да остане в историята. С течение на времето все повече хора започнаха да разчитат на стрийминг платформи като Spotify за постоянен достъп до колекцията от музика, албуми и плейлисти.

 

 

4. Скрита чат функция за iPhone позволява да четете входящи съобщения, още докато се пишат

Интуитивният интерфейс на iPhone винаги е бил водещо предимство на смартфоните пред конкурентните устройства с Android. Плавната скорост на работа и невероятната бързина на iOS продължава да е водещо предимство на устройствата на Apple. Повечето потребители са наясно с основните функции и възможности за мултитаскинг, които предлага iPhone.

Много често в интернет се появяват данни за полезни трикове и съвети, с които допълнително да извлечете пълния потенциал от вашето устройство. В интернет сега се появиха детайли за интересна функция, която вероятно повечето собственици на iPhone не използват, но може да бъде много полезна. Оказва се, че има скрита опция, която позволява да виждате входящи съобщения, още докато се пишат.

 

5. За какви онлайн измами трябва да внимаваме когато пазаруваме по време на "Черен петък"

Пазаруването в интернет е особено актуално в седмиците преди края на календарната година. Потребителите са заливани постоянно от интересни промоции, особено в контекста на "Черния петък". Възможността да се сдобиете с нещо ново е вълнуваща, но в определени случаи може да предизвика неочаквани проблеми.

Колкото по-активни сме в интернет пространството, толкова по-голям интерес представляваме за хакерите. Трябва да бъдете много внимателни, за да се предпазите и да гарантирате, че няма да станете жертва на онлайн измама. Microsoft също обръщат внимание на проблема и публикуваха няколко съвета, които могат да ни предпазят.

Първото ниво от защита е да премахнете слабите пароли в своите профили. Добър вариант е да използвате двуфакторна автентикация. Оптимално решение е да започнете да работите с мениджър за пароли, което ще ви спести ценно време и много неприятности.