Blackview е добре познато името на българския пазар със своето атрактивно портфолио от издръжливи смартфони. Компанията предлага много атрактивни предложения с добри камери и дисплеи, които привличат внимание с изгодните си цени. Мобилната индустрия вече се фокусира все повече върху 5G технологията и Blackview също не са изключение.

 

1. Blackview BL5000 е първият в света 5G удароустойчив геймърски смартфон

Най-новото устройство на компанията предлага оптимално съчетание между здравина, технически характеристики и иновативни спецификации. Въпросният модел се казва Blackview BL5000 и представлява първия геймърски смартфон, който е оптимизиран за работа в 5G мрежи.

По този начин Blackview продължават традицията започнала с BL6000 Pro, който е първия смартфон в световен мащаб, който е оборудван с 5G хардуер. Новото устройство на компанията предлага и няколко смарт функционалности, които са предназначени специално за любителите на игрите.

 

 

2. Какви са новостите във Facebook Messenger

Facebook Messenger е приложение за комуникация, което диктува тенденциите в индустрията. Стотици милиони потребители разчитат на този софтуер за общуване с любимите хора всеки ден. Компанията вече е готова с актуализация, която ще улесни значително възможностите за забавление в Messenger.

Новите функции в мобилното приложение включват опция да търсите емоджита директно от вградената търсачка. Удобството за потребителите е, че ще откриват съдържанието, което искат без да се налага да скролват в панела с налични емоджита. Другото подобрение в актуализацията се казва "Recent Reactions".

Новатa секция осигурява достъп до най-използваните емоджита, които ще са налични като икони за бърз достъп, които да добавяте към съобщенията във Facebook Messenger.

 

3. Как се настройва Wi-Fi хотспот на смартфон с Android и iPhone

Използването на смартфона като Wi-Fi хотспот е много удобна възможност, от която трябва да знаете как да се възползвате. Малкият екран не е толкова добър, колкото този на таблета или лаптопа за сърфиране в интернет или за стриймване на видео, така че когато сте в движение е добре да използвате смартфона като Wi-Fi хотспот.

Благодарение на това вaшият лaптoп мoжe дa ce възпoлзвa oт cвoбoдaтa и гъвĸaвитe възмoжнocти зa дocтъп дo интернет, ĸoитo пpeдлaгa мoбилния ви тeлeфoн. Вижте как да използваме смартфона си като Wi-Fi хотспот.

 

 

4. Навигацията Petal Maps вече може да се използва от смарт часовниците Huawei Watch 3 и Huawei Watch 3 Pro

Само след премиерата на новите премиум смарт часовници от серията Huawei Watch 3, компанията обяви, че Petal Maps -  собственото й решение за карти и навигация, вече работи и с тях. Приложението предлага нови функции, които ще направят така желаните разходки и пътувания още по-приятни.

Petal Maps може да се изтегли на новите часовници от серията Huawei Watch 3 директно от AppGallery. Така приложението ще извежда навигационните данни директно на отличния AMOLED дисплей на часовника, като дава на потребителите максималко удобен достъп до указанията на навигацията по време на разходка, колоездене и други подобни дейности, само с един поглед към китката.

 

5. Gorilla Glass DX и DX+ са защитни стъкла, които ще предпазват камерите на смартфони от надраскване

Gorilla Glass е популярна серия защитна стъкла, която предпазва мобилните устройства от надраскване и случайно изпускане. Компанията предлага най-иновативните решения в тази категория и неслучайно продуктите на Corning се използват от всички водещи производители. Една от последните версии на иновативните защитни покрития е Gorilla Glass Victus, което може да издържа изпускания от два метра.

Сега разбираме за най-новият представител на Gorilla Glass бранда, който има по-различно приложения от настоящите стъкла на Corning. Специалистите на компанията са разработили Gorilla Glass DX и Glass DX+ с идеята да предпазват друг ключов компонент на смартфоните, в допълнение към дисплеите. Новите стъкла са разработени, за да сложат край на надраскването на камерите.