Софтуерните ъпдейти са подходящ начин да се предпазваме от различни заплахи за сигурността и да имаме достъп до най-новите функционалности. Това важи особено за Android, тъй като мобилните устройства са предпочитана жертва на хакерите. Актуализирането към последните версии на операционната система е задължително, ако искате да продължите безопасно да използвате своето устройство.

 

1. Смартфоните със старите версии на Android ще продължат да работят с повечето уеб сайтове през 2021г.

Все пак нещата не винаги зависят от крайния потребител, като в някои случаи не е възможно да ъпдейтнат софтуера. Така например вече разбрахме, че много от уеб сайтовете ще спрат да работят на по-старите версии на Android през 2021г. Самият проблем е свързан с актуалните интернет протоколи за сигурност и обхваща смартфоните, които работят с Android 7.1 или по-старите версии.

 

 

2.  Apple ще представят eлeктромобил с революционна батерия през 2024г.

Аpple е компания, която обича да изненадва потребителите с нови технологии, които промениха редица продуктови категории. Преди няколко години се появиха и детайли за секретен проект свързан с разработването на автомобил с популярния бранд. Все пак се оказва, че Apple не са се отказали напълно идеята и следят внимателно ситуацията в индустрията.

Припомняме ви, че първите стъпки в тази сфера бяха направени още преди шест години с т.нар. "Project Titan". Oт компанията се насочват предимно към разработката на софтуера необходим за бъдещото поколение смарт автомобили, като преди години бяха уволнени повече от 190 служители. Данните означават едновременно, че Apple изместват фокуса, но също, че продължават да работят на Project Titan.

 

3. Най-иновативните приложения за последните 10 години

През последните 10 години индустрията на мобилните приложения отбелязва много бърз и мащабен растеж. Програмите за смартфони стават все по-сложни с повече възможности и технологии. Днес те нямат много общо със семплите и ограничени приложения от зората на смартфоните.

10 години са много време за света на технологиите. Затова не е изненада, че има и доста интересни разработки, които оставят своя отпечатък в индустрията. AndroidHeadlines ни запознава в десетте най-иновативни приложения за последните 10 години.

 

 

4. Samsung ще разкрият своята визия за бъдещето на телевизорите на 6 януари

Samsung са водещ лидер в производството на OLED дисплеи, които са неизменна част от премиум устройствата на компанията. Големият интерес към технологията също така предизвика и интереса на други брандове, което е допълнителен източник на приходи. Отличителна черта на смартфоните Galaxy са AMOLED дисплеите, предоставящи безпрецедентно качество и характеристики в мобилната индустрия.

Корейският производител също така доминира тенденциите при телевизорите, където се конкурира с LG. Инженерите на Samsung инвестират средства в разработването на нови технологии, които тепърва да подобряват устройствата на компанията. Вече видяхме някои концепции, които обещават да променят визията и начина, по който работят съвременните телевизори.

 

5. Nikon спира да произвеждат фотоапарати в Япония

Nikon определено е един от най-емблематичните брандове в света на фотографията. Компанията има богата история и безупречна репутация, която е доказала многократно през годините. Въпреки навлизането на дигиталните технологии Nikon продължават да развиват успешно своя бизнес, за което разчитат предимно на своите лоялни фенове.

Японският производител продължава да работи над нови фотоапарати и високо оборудване в премиум сегмента въпреки пандемията от COVID-19. Икономическата обстановка все пак налага известни ограничения, които ще съпътстват стратегията на Nikon през 2021г.