Samsung изтеглиха премиерата на Galaxy S21 в опит да конкурират по-успешно Apple и другите производители с Android. Пазарните анализатори очакват да видим и четвърти модел от серията преди края на 2021г. Въпросното устройство ще бъде пуснато на пазара с името Galaxy S21 FE и се очаква да стимулира продажбите на компанията през последното тримесечие.

 

1. Това ли е Samsung Galaxy S22+

Ожесточената конкуренция в мобилната индустрия ще накара компанията отново да прибегне до същата стратегия и през новата година. Toва означава, че дългоочакваната премиера на Samsung Galaxy S22 серията ще е през януари. Samsung ще спазят традицията да представят три отделни модела.

 

 

2. Вижте първото в света ънбоксинг видео на Apple iPhone 13 Pro Max (Видео)

Новата серия смартфони на Apple е една от най-дискутираните теми в технологичната индустрия. Измина около седмица след премиерата на iPhone 13, които се отличават с множество подобрения, спрямо своите предшественици. Вече си съобщихме какви са новостите в iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

В момента четирите устройства от серията са достъпни за предварителна поръчка в 30 държави по цял свят. Реалните им продажби ще стартират на 24 септември. Следващата вълна от пазари, които ще предложат смартфоните ще започват поръчките на 1 октомври. Седмица след това ще се премени към действителните продажби.

 

3. Как да намерим безплатен Wi-Fi интернет чрез Facebook

Facebook има множество полезни функции, като една от тях е сравнително малко популярна. С помощта на мобилното приложение на Facebook може намерим безплатни и свободни Wi-Fi мрежи, които са препоръчани от компанията и съответно може да им се има доверие, съобщава NewsBit.

За момента функцията е достъпна само през мобилните приложения на Facebook за Android и iPhone (но не за iPad). Чрез нея не може да се свързва директно с дадена мрежа, а само да се открие местоположението ѝ. Ето как става това.

 

 

4. Google Meet вече ще настройва автоматично яркостта на камерата от интернет браузъра

Google Meet e приложение за групови чатове и видео разговори, което улеснява общуването между милиони потребители всеки ден. Постоянните ъпдейти на компанията разширяват възможностите на Meet с нови и интересни функционалности. Последните актуализации например позволяват да създавате визуални ефекти или да получите нотификация, ако създавате ехо по време на разговор.

Благодарение на усилията на компанията Google Meet е водещо приложение за комуникация, което може да се използва еднакво добре, както на компютъра, така и на мобилните устройства. Последният ъпдейт е насочен към уеб версията на Google Meet и предлага функционалност, която от месеци е налична за собствениците на смартфоните.

 

5. Как да върнем стария дизайн на браузъра Safari

OS 15 ще улеснява потребителите с редица нови функционалности, които обхващат ключови елементи от интерфейса и предварително инсталираните приложения. Apple са подготвили много изненади на своите потребители. Промените са свързани и със Safari.

Вероятно най-сериозното подобрение e свързано с поддръжката на уеб разширения. Това ще позволи да изтегляте заглавия на трети страни, директно от App Store. Десктоп версията от дълго време предлага подобна функционалност, която вече ще е част и от мобилните приложения на Safari.

Собствениците на iPhone също така вече могат да използват адресната лента в долната част на браузъра. Ако не сте доволни от преместването на URL лентата е добре да знаете, че може лесно да върнете стария изглед на Safari. За да го направите, следвайте следните стъпки.