Android имат няколко предимства пред iOS, включително и по отношение на опциите за персонализация. Собствениците на смартфони с Android разполагат с по-голяма свобода да настроят своите устройства. Google Play не е единственият магазин за софтуер, който да използват. Отвореният характер на платформата позволява да изтегляте съдържание от външни портали.

 

1. Аndroid 12 ще улеснява изтеглянето на приложения от алтернативни магазини на Google Play

Apple са много по-консервативни и опитват да лимитират определени функционалности, за да гарантират, че iOS работи по оптимален начин. Android 12 ще предложи разнообразни подобрения. Google обещават по-бърза скорoст на работа, по-дълъг живот на батерията и ще улеснят изтеглянето на софтуер от външни магазини, които са различни от Google Play.

Разработчцитие на Google вече провеждат усилени тестове с нов инструмент в Android 12 Beta, който може да бъде интегриран към финалната версия на операционната система.

 

 

2. Spotify ще предлагат достъп до аудио книги на Storytel

Разпространението на коронавируса не се отрази негативно на стрийминг услугата. Последните тримесечия дори бяха свързани с последователен ръст за Spotify. Популярната платформа разшири допълнително своята потребителска база и вече се използва от почти 350 млн. потребители. Забелязва се и ръст в броя на хората, които плащат за премиум абонамент, които достигат до 155 млн.

Spotify продължава да доминира атрактивния сегмент на стрийминг услуги. Разнообразният каталог включва десетки милиони парчета, както и неограничени възможности за създаване на плейслисти. Премиум версията освен, че подобрява качеството предлага опция за слушане в офлайн режим, което е много полезно.

 

3. 7 добри алтернативи на Google Maps

Google Maps е чудесна услуга, която е харесвана от много хора. Все пак тя не е всесилна и има някои недостатъци. А може и просто да искате да пробвате нещо по-различно. Ето и няколко алтернативи на Google Maps.

 

 

4. Приложения за Android излагат на риск стотици милиони потребители

Аndroid е водещата операционна система за смартфони. Причините да изберете този софтуер са многобройни. Критиките срещу платформата също не са малко. Факт е, че Google са доста активни в опитите си да подобрят всеки компонент на Android. Ако приемем, че фрагментацията и бавните ъпдейти са най-големия проблем определено следващия е свързан със сигурността на личните данни.

Собствениците на устройства с Android разполагат със свободата да инсталират приложения извън Google Play, което крие рискове. Филтрите на компанията успяват да блокират над 99% от зловредния софтуер, но нямат никаквъ контрол над външните портали, които предлагат софтуера. Това налага потребителите да бъдат много внимателни, ако изтеглят APK файлове.

 

5. 8 полезни неща, които може да правите в приложенията на Google

Google Apps е пакет от приложения, който обединява основни услуги в помощ на бизнеса. Google имат големи планове за Google Apps, защото с този пакет се надяват да се превърнат в основен конкурент на Microsoft Office.

Според добре осведомени източници, от компанията възнамеряват да спечелят чрез Google Apps 80% от потребителите на Office. За да направят това обаче, Google трябва не просто да копират някои от най-добрите характеристики на Microsoft Office, но и да добавят нови и уникални функции.