Signal едва ли е първата асоциация, когато стане въпрос за мобилни приложения за комуникация. Въпреки това заглавието си има собствена лоялна база от фенове, които са доволни от визията и неговата функционалност. Разработчиците на Signal дори не са подозирали как поредица от няколко свързани събитията могат да превърнат приложението в невероятен хит в световен мащаб.

 

1. Как Signal стана най-популярното мобилно приложение в света

Въпреки това Signal е една от най-коментираните теми в технологичната индустрия през последните дни, като приложението вече е инсталирано над 50 млн. пъти за Android. Това е само един от индикаторите, който описва успеха на алтернативното заглавие, което oбръща специално внимание на сигурността на личните данни на потребителите.

 

 

2. Първият 5-нанометров процесор на MediaTek ще се казва Dimensity 2000

Настоящата година в пазара на смартфони обещава да ни предложи редица интересни иновации. Водещият акцент ще бъдат устройствата с 5G технологията, които ще стават по-достъпни. Гъвкавите дисплеи също ще продължат да намират място в най-атрактивните модели в индустрията през 2021г.

Вече видяхме първите смартфони с 5-нанометрови процесори, които ще продължат да бъдат основен тренд през годината. Apple изпревариха своите конкуренти с премиерата на 5nm A14 чип, който се използва от iPhone 12. След това станахме свидетели на 5-наномеровия Kirin 9000, който се използва от Huawei Mate 40 серията.

 

3. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Изобилието от безплатни и интересни приложения за Android и iOS не спира да се увеличава. Селекцията на NextPIT и тази седмица се концентрира върху безплатните заглавия, като има полезни и п практични приложения за по-добро здраве.

 

 

4. Вече можем да търсим с глас в уеб версията на YouTube

YouTube е предпочитана платформа за гледане на видео и слушане на музика от милиони потребители. Популярността на смартфоните кара все повече хора да се логват в своите профили от мобилните устройства. Този факт е добре известен на Google, които продължават по-активно да разработват и актуализират мобилните приложения на YouTube.

Именно заради това по-често ставаме свидетели на промени в интерфейса на услугата за Android и iOS. Въпреки това компанията не се е отказала от поддръжката и на уеб версията на YouTube. Eдна от последните новости бе преместването на Autoplay контролерите в самия видео плейър. Сега разбираме за следващото интересно подобрение, което очаква потребителите на YouTube.

 

5. Bloomberg разкри нови подробности за първия iPhone с гъвкав дисплей

Apple следват различна стратегия от производителите на Android и често се въздържат от интеграцията на нови технологии към своите устройства. Въпреки това компанията не е спирала да бъде източник на иновации, като обикновено не избързва с включването на нови функции в iPhone. Гъвкавите смартфони вече са реалност и това е сегмент, който ще генерира все повече приходи.

Вече знаем, че доставчиците на Apple вече тестват прототипи на гъвкави смартфони iPhone. Oсновен приоритет за компанията ще бъде да предложи по-добър механизъм за сгъване на екрана, което в момента е един от проблемите на устройствата. Самият проект е в начална фаза, но плановете на Apple са напълно реални и се подготвят сериозни инвестиции за разработката на технологията.