Google подготвят премиерата на новите си премиум смартфони, които ще видим след броени часове. Вече знаем, че Pixel 6 събитието ще се проведе на 19 октомври.  Докато очакваме с нетърпение да разберем повече за хардуера на устройствата вниманието ни е привлечено от пост на Google в официалния им блог.

 

1. Ще видим ли Google Pixel Fold

Компанията е качила публикация, в която детайлно описва защо собствениците на Samsung Galaxy Fold смартфоните могат да се възползват по най-добър начин от услугите им. Google са положили много усилия да оптимизират своите приложения за необичайния форм фактор на гъвкавите смартфони.

В това число влизат Google Maps, YouTube, Google Workspace, Google Maps и дори онлайн магазина Google Play. Това осигурява на потребителите достъп до колекция от милиони устройства, които са оптимизирани за нестандартния форм фактор на Galaxy Z серията.

 

 

2. Защо е добре да изтрием антивирусния софтуер на смартфон с Android

Android е най-популярната мобилна операционна система и като такава е обект на интерес от страна на хакерите. Платформата е сравнително сигурна, но все пак има начини да бъде атакувана. Затова много експерти препоръчват инсталирането на антивирусен софтуер. Други обаче казват, че това е ненужно.

Според доклад на AV comparatives от 2019 г. повечето популярни антивирусни програми за Android не правят нищо съществено. Повечето такива приложения просто използват списък с дефинирани разрешени или подозрителни кодове и поведение. Те не могат да идентифицират реални заплахи.

 

3. Кои смартфони имат най-добри камери през 2021г.

Teхнологичните иновации превърнаха смартфоните в най-добрите устройства за правение на снимки и запис на клипове. Конкуренцията при водещите производители се задълбочава постоянно, което е добра новина за потребителите.

Това позволява да имаме достъп до устройства, които постопенно променят представите ни за мобилна фотография.Ето кои са най-добрите смартфони в тази категория, които може да откриете на пазара.

 

 

4. Приложението Теlegram вече е инсталирано 1 млрд. пъти за Android

Telegram е алтернативно приложение за комуникация, което има собствена лоялна база от фенове по цял свят. Създателите на заглавието успяха да се възползват максимално от проблемите на конкурентни услуги за чат и разговори. Така например ви съобщихме, че милиони потребители на WhatsApp преминаха към Telegram заради споделянето на данните им с Facebook.

Разработчиците на приложението също така са доста активни в интеграцията на нови функционалности. Още през лятото бе разпространен ъпдейт, който добави поддръжка за групови видео разговори и анимирани фoнове и Telegram. Тези подобрения допълнително предизвикаха интерес сред потребителите.

 

5. Новите 14" и 16" лаптопи MacBook Pro имат 120Hz дисплеи с Notch, M1 Max и M1 Pro процесори и MagSafe порт

Аpple реализираха премиерата на дългоочакваните версии на MacBook Pro, които се захранват от по-мощни процесори. Високата производителност на лаптопите е само едно от интересните подобрения, които включват и Notch прорез в горната част на екрана. Безрамковият дизайн е допълнен от по-голям брой налични портове за свързване на периферни устройства.