Вграденият софтуер за криптиране на вашия компютър ви позволява да осъществявате достъп до файловете си само когато сте логнати в системата. Така с една парола можете да защитите данните си от други хора, които използват вашия акаунт.

 

1. Как да защитите с парола папка в Windows

Докато криптирането е страхотна технология, струва си да се отбележи, че тя не е напълно надеждна. Някои видове злонамерен софтуер, като keylogger, могат да заобиколят паролите ви за криптиране. Винаги трябва да съхранявате някъде резервно копие на криптираните си файлове, в случай че загубите паролата си.

 

 

2. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Традицията да разглеждаме няколко интересни приложения, продължава и тази седмица. Селекцията този път е насочена към игрите и няколко практични приложения.

 

3. Blackview BV9600E е издръжлив смартфон с AMOLED дисплей, 16MP камера на Samsung и 5580mAh батерия

Издръжливите смартфони са специфична пазарна ниша, която привлича вниманието предимно на потребителите с динамичен начин на живот. Предимствата да имате подобно устройства са няколко и са свързани със здравите корпуси, които могат да издържат всякакво натоварване. Вече няма да се налага да се притеснявате, когато изпуснете смартфона на твърда повърхност или без да искате влезете с него в басейна. 

 

 

4. Какво ще представлява новият лаптоп Huawei MateBook X 2020 (Видео)

Huawei имат силно влияние в почти всяка пазарна ниша в технологичната индустрия и продължават да разширяват своя дял при смартфони и умните часовници. Компанията също така предлага и собствена серия от утратънки лаптопи, които конкурентните премиум предложенията на Lenovo, HP и Dell. 

 

5. ZTE ще представят първия смартфон с камера, която е вградена под дисплея през септември

ZTE е производител на смартфони, който разчита предимно на популярността си на китайския пазар. Компанията няма толкова силно присъствие сред западните държави, включително и европейските страни. Това е причината за сравнително ниския пазарен дял на ZTE в мобилната индустрия. 

 

Музика: bensound