Офис приложенията на Microsoft са едни от най-популярните продукти на компанията, особено сред бизнес потребителите. Следващата версия на MS Office ще е налична за потребителите до броени седмици. Компанията потвърди, че премиерата на Office 2021 ще стане факт на 5 октомври.

 

1. Премиерата на Microsoft Office 2021 ще е на 5 октомври

Това е същата дата, на която се очаква да започне разпространението на ъпдейтите към Windows 11. По подобие на Office 2019 ще е необходимо еднократно плащане, за да се възползвате от предимствата на Office 2021. Новите офис приложения ще са оптимизирани, както за Windows, така и за компютрите с macOS.

 

 

2. Какво представлява Cinematic режима в смартфоните iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max

Аpple предизвикаха голям отзвук с премиерата на новото си поколение премиум смартфони. Както се очакваше компанията се е погрижила да осигури впечатляващи подобрения в iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Най-атрактивните модели от серията имат най-добрите дисплеи и най-мощните процесори, които сме виждали в iPhone досега.

Добрата новина е, че базовите смартфони от серията, а именно iPhone 13 и iPhone 13 mini също предлагат интересни новости, които ще допаднат на много потребители. Apple са обърнали специално внимание на камерите и предлагат интересни софтуерни иновации, с които потребителите да извлекат пълните потенциал на новите смартфони.

Една от най-добрите функионалности на iPhone 13 гамата е Cinematic режима на камерите. Toзи инструмент работи по сходен начин, както Portrait Mode, който дебютира заедно с iPhone 7 Plus и позволява да придадем боке ефект към своите кадри.

 

3. Samsung Galaxy A73 ще бъде първият смартфон от А серията със 108МР камера

Samsung работят усилено над следващото поколение Galaxy A смартфони, които ще видим през 2022г. Новите модели се очаква да предложат още по-впечатляващи камери. Един от най-добрите модели от серията ще бъде Galaxy A73. Това ще е първото устройство от гамата, което ще е оборудано със 108-мегапикселова камера.

Както останалите представители на серията ни очаква и система за оптична стабилизация на изображенията. По този начин Galaxy A73 ще предложи сериозен ъпгрейд, в сравнение със своя предшествнеик, който има 64-мегапикселова камера. Другите сензори на смартфона включват 12МР UltraWide, 8МР телефото и 5МР макро модули.

 

 

4. Xiaomi планира да бъде дългосрочен лидер в пазара на смартфони

Xiaomi се утвърждават като добре разпознаваем бранд в световен мащаб. Това се дължи най-вече на атрактивното портфолио на компанията. Едва ли може да откриете смартфони, които предлагат по-добро съотношение между цена и качество от устройствата на Xiaomi. Усилията на китайския производител вече започнаха да се отплащат, тъй като разшири сериозно влиянието си в мобилната индустрия през последните 12 месеца.

Скоро ви информирахме, че Xiaomi е най-големият производител на 5G смартфони с Аndroid. Другият голям успех за компанията е, че успя да изпревари Apple по продажби, което само по себе си е впечатляващо постижение. Амбициите на Xiaomi са свързани и със сегмента на гъвкави смартфони, който тепърва ще генерира повече приходи за производителите.

 

5. Какво представляват новите Viber филтри с добавена реалност (AR)

Новите Viber филтри с добавена реалност вече са налични и за българските потребители. Приложението представя и Bitmoji – персонализирани, анимирани аватари, които могат да бъдат добавяни към снимки и видеа, за създаването на стикери и емотикони. Новите функционалности в приложението са възможни, благодарение на партньорството на компанията със Snap Inc.