Мicrosoft планират да осигуряват софтуерни ъпдейти за операционната система в следващите пет години. Данни от Windows 10 ЕОL страницата потвърждават, че това ще се случва до октомври 2025г. След това компанията ще се фокусира върху по-нови софтуерни разработки свързани с дистрибуцията на Windows 11.

 

1. Мicrosoft спират поддръжката на Windows 10 през 2025г.

Конкретната дата, на която спира поддръжката на Windows 10 е 14 октомври 2025г., съобщава ExtremeTech. Toва важи за всички версии на операционната система, включително Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Pro Education, както и Workstation версиите.

Припомняме ви, че при премиерата на Windows 10 преди шест години от Microsoft споделиха, че това ще е последната итерация на Windows. Изглежда компанията е променила мнението си ще пусне още една голяма актуализация под формата на Windows 11.

 

 

2. Първите смартфони и таблети, които нямат портове за зареждане ще бъдат представени през 2022г.

Мобилните устройства запазиха своя дизайн въпреки някои иновации, които промениха начина, по който ги използваме. Гъвкавите смартфони са една от най-внушителните концепции в индустрията от премиерата на първия iPhone досега. Все повече хора инвестират средства за покупката на устройства, които се зареждат безжично.

В повечето случаи това изисква покупката на допълнителен аксесоар, но подобренията в технологията вече започват да оправдават инвестицията. Производителите на смартфони експериментират с възможността да премахнат напълно конекторите и портовете от бъдещите устройства. Това би позволило още по-агресивни дизайни, но също и навлизането на нови иновации в мобилната индустрия.

 

3. Как да свържем лаптоп с телевизор

В наши дни телевизорите имат много повече функции, включително често се използват и като втори монитор. Те са удобен начин и за играене на игри, гледане на филми и дори за работа и видеосрещи. За щастие модерните телевизори и лаптопи имат няколко варианта за осъществяване на връзка помежду си

 

 

4. Beats Studio Buds са аудио слушалки с шумопотискане, подрръжка за Android и цена $150

Потребителите вече няма да се ограничават до избора на AirPods Pro, ако търсят нови слушалки произведени от Apple, които предлагат активно шупомотискане. Beats представиха официално Studio Buds, като този модел поддържа ANC и има атрактивна цена. По подобие на AirPods ни очаква система от външни микрофони, които не само блокират околния шум.

Стартирането на Transparency режима може да стане с продължително натискане на "B" бутона. По този начин ще миксирате околните шумове с музиката, която слушате. Това е подходящо да следите какво се случва около вас и ще ви позволи да се концентрирате, когато пресичате. Два микрофона ще гарантират, че може да провеждате разговори с високо качество от Beats Studio Buds.

 

5. 6 причини, поради които смартфонът ви не може да се включи

Един често срещан проблем, с който се сблъскват много собственици на мобилни джаджи е невъзможността да ги включат. Причината може да е съвсем невинна като например изтощена батерия, но може и да е сериозна.

Ако е така, то се налага да занесете устройството си в сервиз, което е свързано с известни неудобства и по разбираеми причини е нежелателно. Така че сигурно ще искате да знаете кога това е абсолютно наложително и кога може да се справите сами.