Търсенето на съдържание в интернет е максимално бърза и удобна задача, благодарение на Google Search. Независимо от заявката ви повечето хора не разглеждат резултатите извън първата или втората страница. Ако потребителите не открият каквото търсят обикновено променят ключовите думи, а не продължават да сърфират в предоставените страници с резултати.

 

1. Google въвежда много полезна функция в търсачката за смартфоните с Android и iOS

Разбира се има и изключения, като търсачката е разработена да бъде полезна във всички възможни ситуации. Ако използвате често Google Search от мобилните устройства е добре да знаете за последната актуализация. Компанията вече разпространява ъпдейт с поддръжка на т.нар. "Continuous Scrolling" функционалност.

 

 

2. Защо Microsoft спира LinkedIn в Китай

Мicrosoft официално потвърдиха, че ще прекратят поддръжката на популярната услуга в Китай до края на годината. Спирането на операциите на LinkedIn е провокирано от затрудненията, която компанията изпитва при спазването на все по-стриктните регулации в страната. Решението на Microsoft има и символичен характер в контекста на политическия конфликт между САЩ и Китай. 

Припомняме ви, че LinkedIn е достъпна в многолюдната страна от 2014г., но при специални условия, които въведоха цензура на съдържанието. Две години по-късно услугата става собственост на Microsoft, които имат добра репутация сред китайските власти. В голяма степен това е единствената услуга на водеща американска компания, която оперира в Китай.

 

3. Несъвместимите компютри с Windows 11 също могат да получават ъпдейти за операционната система

Разпространението на ъпдейтите към Windows 11 продължава с пълна сила и вече милиони устройства инсталираха операционната система. Microsoft допълнително ще увеличат техния брой в следващите седмици и предупредиха да не изтегляме софтуера на компютри, които не отговарят на хардуерните изисквания. Въпреки това водени от любопитство доста хора ъпдейтнаха без да имат оптималния хардуер.

Докато тече дистрибуцията на Windows 11 в световен мащаб от компанията вече представиха и първия официален пач за операционната система. Самият ъпдейт е с номер "KB5006674" и предлага няколко важни актуализации за сигурност. Според данни на mspoweruser дори устройствата, които нямат достатъчно мощен хардуер и не покриват изискванията на Microsoft също са получили ъпдейта.

 

 

4. Facebok работи над технология, която може да проследи всичко, което правим

Facebook е компания, която генерира приходи от личната информация на своите потребители. Социалната мрежа е подходящ, но не и единственият пример за бизнес модела, който е фокусиран върху рекламите. Не бива да забравяме, че Instagram, Messenger и WhatsApp също са собственост на Facebook и данните, като информацията се съхранява в едни и същи сървъри.

Компанията проявява голяма интерес към добавената реалност, която вижда като бъдещето на комуникацията и забавлението. Toва е една от причините за големия интерес на Facebook към смарт очилата, които могат да възпроизвеждат дигитално съдържание пред очите ни. Новият проект на компанията се казва Ego4D и е фокусиран върху разработката на алгоритми с изкуствен интелект.

 

5. Геймърските компютри Acer Predator Orion 7000 имат течно охлаждане, видео карти GeForce RTX 3090 и 64 GB DDR5 RAM

Новите мощни геймърски компютри Predator Orion 7000 предоставя на потребителите всичко необходимо за възпроизвеждане не само на следващото, но и на по-следващото поколение игри. Създадена за хардкор геймърите, новата серия геймърски компютри, която може да бъде надграждана с различни компоненти, ще бъде оборудвана с последното, 12-то поколение процесори Core на Intel  (с възможност за овърклокинг), графични карти до серията GeForce RTX  3090 на NVIDIA и DDR5-4000 RAM памет с капацитет до 64 GB.