Fortnite e популярна игра в жанра Battle Royale, която има милиони активни потребители всеки ден. Заглавието се разработва от Epic Games и предизвика невероятен конфликт между компанията и Apple. Съдебният спор между двете страни продължава и също така вече включва и Google.

 

1. Fortnite ще е достъпна за iPhone и iPad в услугата NVIDIA GeForce Now

Необичайната ситуация, обаче доведе до изтегляне на Fortnite от App Store, което не позволява на устройствата с iOS да могат да инсталират играта. Собствениците на Android смартфони могат да преодолеят това ограничение, като дръпнат Fortnite директно от уеб сайта на разработчиците. Добрата новина е, че потребителите вече имат още една възможност да се забавляват с популярната игра.

NVIDIA GeFroce Now е услуга за стрийминг на игри, която стартира бета тестове с Fortnite. Голямото предимство е, че платформата може да се използва, както за Android, така и от iPhone. За да се възползвате е необходимо да стартирате стрийминг услугата от браузъра Safari, съобщавa ТheVerge.

 

 

2. Кое е първото видео с 10 млрд. гледания в YouTube

Разнообразната колекция от съдържание в YouTube обещава дълги часове забавление за потребителите. Най-голямата видео платформа в уеб пространството предлага множество музикални клипове, интервюта, забавни клипове и дори документални поредици. Има определено съдържание, което генерира по-висок интерес, като малцина видео клипове са преминали границата от няколко милиарда гледания.

Преди няколко години в голям хит се превърна парчето "Gangham Style" на корееца Psy. Сега вниманието ни е привлечено от още по-впечатляващ рекорд. Вече има видео, което гледано повече от 10 млрд. пъти в YouTube, което го превръща в единственият клип с подобна гледаемост. Въпросното видео е "Baby Shark" и е публикувано от Pinkfong в средата на 2016г., информира TechSpot.

 

3. Google искат да направят екосистемата си подобна на Apple през 2022г.

Потребителите използват все повече устройства в ежедневието си. Интелигентните домове също включват голям брой джаджи със смарт функционалности. Google осъзнават този факт и искат да улеснят целият процес на настройване, свързване и синхронизиране на всичките хардуерни устройства. с които разполагаме.

Компанията стартира нова инициатива с името "Better Together", която цели да достигне интеграцията на екосистемата от приложения и услуги по същия начин, както Apple. За да реализира концепцията от Google са готови с 13 нови софтуерни функционалности за Android, които бяха представени на CES 2022. Сред тях са полезни инструменти, като например по-бърз и лесен начин за свързване на Bluetooth слушалки.

 

 

4. Гъвкавият Google Pixel ще работи с Android 12L

Google Pixel е популярна серия смартфони, която има привилегията да предлага с приоритет функциите в новата версия на Android. Софтуерните ъпдейти са само едно от предимствата на устройствата от този бранд. Компанията вложи много усилия да гарантира впечатляващ дизайн в Pixel 6 и Pixel 6 Pro, които предлагат сериозен ъпгрейд, спрямо предходното поколение.

От дълго време се работи над възможността да видим смартфон oт Pixel серията, който има гъвкав дисплей. Това не е изненадващо, тъй като все повече потребители проявява интерес към технологията. Конкуренцията между производителите се очаква да допринесе за поевтиняването на гъвкавите смартфони през 2022г.

 

5. Подобно на TikTok, Instagram ще пусне функция за вертикално разглеждане на Stories

Приложението на ByteDance вече постигна феноменален успех в световен мащаб, особено сред най-младата аудитория. TikTok е не само най-популярната услуга за създаване и споделяне на кратки видео клипове, но и представлява внушителен интерес за рекламодателите. Най-активните профили генерират солидни приходи, което вече доведе до отлив на конкурентни инфлуенсъри от други платформи към TikTok.

Анализаторите са уверени, че приложението ще продължи да задава тенденциите и да привлича потребителите и през 2022г. Актуалните рекорди на TikTok също са гаранция, че впечатляващия им успех ще продължи в дългосрочен план. Instagram е само един от примерите на популярно заглавие, което ще насочи стратегията си към възприемане на сходни функционалности.