Qualcomm представят мобилен процес от висок клас на специално събитие през декември. Първите смартфони с хардуера обикновено са налични на пазара в следващото календарно тримесечие. Компанията ще продължи да следва този бизнес модел и наследника на Qualcomm Snapdragon 888, с който работят последните флагмани с Android ще бъде представен през последния месец на 2021г.

 

1. Кой ще представи първия смартфон с Qualcomm Snapdragon 895 процесор

Вече се появиха данни, че новия процесор ще поддържа технологии на Leica и също така се очаква да бъде произведен с 4-нанометрова технология на TSMC. Припомняме ви, че Qualcomm Snapdragon 888 е първият чип създаден с 5nm процес на Qualcomm. Toва означава, че предстоящия модел ще разполага с повече транзистори на по-малко пространство.

Предимствата от 4nm технология ще гарантират оптимизации на скоростта, както и по-ниска консумация на енергия. Актуалните данни разкриват, че наследникa на Snapdragon 888 ще се казва Qualcomm Snapdragon 895.

 

 

2. Какво да направим, ако залеем лаптопа си с течност

Има много причини, поради които може да сте стигне до ситуация, в която да разлиеете чашата с кафето върху лаптопа си – умората, стреса, напрежението и така нататък. Знаете ли обаче какво да правите след това?

От Wiki How ще ни посъветват какво да правим ако излеем течност върху лаптопа  си. Запмнете обаче, че посочените стъпки не ви гарантират, че лаптопът ви ще проработи, но са единствената възможност да направите опит да го спасите, ако това е възможно.

 

3. Скоро ще можем да изпращаме пари с QR кодове във Facebook Messenger

Facebook Messenger е мобилно приложение, което генерира невероятен трафик. Стотици милиони хора използват профилите си, за да общуват всеки ден. Компанията е доста актвина и в актуализациите на Messenger с нови функционалности през последните месеци. Официалният блог на Facebook разкрива детайли за още няколко интересни подобрения, които ни очакват във Facebook Messenger.

Всъщност последният ъпдейт на приложението е фокусирано върху интеграцията на три нови опции, в допълнение към традиционните пачове за сигурност. Facebook Messenger предлага много възможности да общуваме, но също да изпращаме парични средства на други потребители. Досега бе необходимо да сме приятели във Facebook с хората, на които искаме да изпратим или, oт които искаме да получим пари.

 

 

4. Как да проверим дали iPhone има вируси

Apple е известна със строгия контрол, който защитава iOS и iPhone от набези на хакери. Въпреки това няма 100% защита и винаги може да се появи вирус и в IPhone. MakeUseOf ни показва как да проверим дали нашият iPhone има вируси.

Да, възможно е iPhone да бъде заразен със зловреден код. Това се случва сравнително рядко спрямо другите платформи, но е възможно. Веднъж получили достъп до устройството, хакерите могат да следят данни, да откраднат финансова информация и др.

 

5. Видео картите ще поскъпнат заради увеличение на цената на GDDR6 паметта

Потребителите продължават да изпитват сериозни затруднения в опитите си да се сдобият с видео карта от ново поколение. AMD и NVIDIA представиха доста атрактивни предложения през последните месеци. Въпреки това наличните количества в търговските вериги са доста ограничени.

Внушителният интерес към криптовалутите и недостига на компоненти допълнително влияят на актуалните процеси в индустрията. Големите производители обещаваt да увеличат производствения капацитет, за да опитат да се справят с проблема.