Смартфонтите еволюират с всяка изминала година, като напоследък основните усилия на производителите са насочени към подобряване на камерите и дисплеите. Факт е, че всеки един компонент на устройствата става по-добър с всяка изминала година. Потребителите проявяват все по-голям интерес към технологиите, предлагащи възможност за по-бързо зареждане.

 

1. Какви ще са тенденциите при зарядните за Android смартфони през 2021г.

След като вече станахме свидетели на масовото навлизане на устройства с опция за 66W зареждане започнаха тестове с още по-добри технологии. Така например Xiaomi вече демонстрираха собствена система, чиято мощност достига до 120W. Другите производители на смартфони също работят усилено над подобни иновации.

 

 

2. Sony навлизат в пазара на дронове с новия бранд Airpeak

Дроновете са интересни машини, които вече са достъпни за масовия потребител. Летателните апарати предлагат интересни възможности за забавление и заснемане на вълнуващо съдържание. Колкото по-достъпни стават дроновете, толкова по-голям интерес проявяват потребителите към този пазарен сегмент.

Не е изненадващо, че все повече компании представят собствени дронове на пазара. Сега разбираме, че един от най-големите производители в технологичната индустрия също иска да стане част от този сегмент и това е Sony. Компанията официално потвърди новината с представянето на новия бранд, който се казва Airpeak.

 

3. 5 начина да проверим дали Android смартфонът ни е хакнат

Смартфоните и таблетите с Android са част от ежедневието на милиарди хора по целия свят. Устройствата са пълни с лични данни и това ги прави мишени за хакерите. Някои хакерски атаки са доста добре развити и може да останат незабелязани от жертвите. MakeUseOf дава няколко съвета да проверим дали Android устройството ни не е хакнато.

 

 

4. TikTok продължава да оглавява класациите за най-изтеглените приложения в света

Moбилните приложения превърнаха смартфоните в най-продаваните устройства в индустрията. Последните доклади на анализатори показват, че разполагаме с все повече инсталирани заглавия. Разпространението на коронавируса само задълбочи тези трендове, карайки милиони хора да седят все повече пред екраните на смартфоните.

 

5. EС вече изисква платформите за онлайн търговия да споделят данни за борба с онлайн измами

Социалната изолация ни накара да бъдем все по-активни в приложенията за видеоконференция и да се забавляваме по-дълго от мобилните устройства. Невъзможността да се придвижваме свободно и да посещаваме физически обекти, както досега също така кара потребителите да пазаруват повече от интернет.