Mодерните браузъри предлагат широко разнообразие от полезни функционалности, с които да улесняват своите потребители. Запазването и управлението на отметки е предпочитан начин за достъп до съдържание за много хора. Google Chrome предлага още вградена функция за превод на уеб сайтове, специален режим за четене на текст, удобен музикален плейър и богата колекция от плъгини.

 

1. Google Chrome за Android вече поддържа вградена функция за скрийншоти

Google също така работят и над опция за създаване на скрийншоти директно от менюто на браузъра. Това е предпочитан инструмент за собствениците на смартфони, които могат по-лесно и по-бързо да споделят съдържание от своите устройства. Ако сте в движение например няма да се налага например да запаметявaте имейл, адрес или телефон на дадена локация, като можете просто да направите една снимка.

 

 

2. Samsung започна производството на 120Hz LTPO OLED дисплеи на iPhone 13

Samsung са най-големият доставчик на OLED дисплеи за Apple още от премиерата на iPhone X през 2017г. Корейският производител ще продължи да продава панели от висок клас на своя конкурент и респективно да генерира приходи от популярността на iPhone. В продължение на дълго време Apple се въздържаха от преминаването към дисплеи със 120Hz честота за опресняване на кадрите.

Очаква се това да бъде едно от най-интересните подобрения в iPhone 13. Премиерата ще е през есента и отново ще включва четири различни модела с поддръжка на 5G мрежи. Samsung разполагат с най-добрата OLED технологията в индустрията и не е изненадващо, че Apple ще доставят дисплеи именно от корейския гигант.

 

3. 5 безплатни приложения за Android, които си заслужава да пробвате тази седмица

В разгара на поредната нова седмица е време за още интересни приложения. Селекцията ни отново изобилства с атрактивни предложения. Това са новите пет безплатни приложения за двете най-големи платформи – Android и iOS, за които си струва да отделите време и да пробвате през следващите дни.

 

 

4. 4 начина да изтриете личните си данни в Интернет

Искате да заличите всичките си лични данни и информация от Интернет? Това е добра идея, но за съжаление не е толкова просто, колкото трябва да бъде. Ето няколко лесни за следване стъпки, които ако не друго поне трябва да ви насочат в правилната посока.

Ако вашата лична информация е на разположение на всички, които ползват интернет, добре е да знаете, че никога не можете да я премахнете изцяло от там, но има начини да се намали достъпът до нея.

 

5. Смартфоните Huawei P50 и Huawei P50 Pro могат да бъдат представени на 2 юни

Китайският производител подготвя голямо събитие на 2 юни. Основен акцент ще бъде операционната система HarmonyOS. Успоредно с това се очаква да видим и поне още две нови устройства. Това ще бъдат смарт часовниците Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro, както и таблет с името Huawei MatePad Pro 2.

Популярният блогър IceUniverse смята, че на тази дата може да видим и дългоочакваните смартфони oт серията Huawei P50. Засега компанията не е потвърдила дали това ще се случи, но поканата за премиерата може да крие подобни доказателства. Изображението за събитието показва в долната част големи камера модули.