Високата резолюция на дисплея, мощните процесори и добрите камери продължават да са сред най-търсените характеристики сред потребителите при избора на смартфон. Дългият живот на батерията също е изключително важен компонент от работата на мобилните устройства.

 

1. Смартфоните със 100W безжично зареждане ще са факт през 2021г.

В момента голям интерес предизвикват две технологии, които позволяват бързо зареждане на смартфоните, както и такива предлагащи опция за безжично захранване. Потребителите разполагат с разнообразни възможности за избор на двете технологии в индустрията.

 

 

2.  Съоснователят на OnePlus напуска компанията

OnePlus извървяха дълъг път от създаването на компанията до премиерата на последните им флагмани в пазара на смартфони: OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro. Устройствата с този бранд също така работят с операционната система Oxygen OS, която предлага допълнителни смарт функционалности. 

 

3. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Забързаната седмица е в разгара си, но това не означава, че няма време за полезни приложения. Селекцията на NextPIT отново има предложения, които си струват отделеното време. Тя отново има заглавия и за двете популярни платформи – Android и iOS.

 

 

4. Google Chrome вече ще проверява файловете, които изтегляме за зловреден софтуер

Advanced Protection Program (APP) e само един инструмент, с който Google ни предпазват от заплахи в интернет. Компанията използва съчетание от функционалности, следящи в реално време дали са активирани последните протоколи за сигурност.

Твърде често потребителите дори не разбират при наличието на зловреден софтуер, което значително затруднява откриването на подобни заплахи. Google инвестират сериозни средства за постоянни подобрени в APP, с които ежедневно предпазват милиони потребители.

 

5. Qualcomm Snapdragon 875 няма да бъде по-бърз от A13 Bionic процесора на Apple

Qualcomm се очаква да представят официално следващия си процесор от висок клас в началото на декември. Новата архитектура ще бъде произведена от Samsung с усъвършенстван 5-нанометров процес. Това партньорство ще гарантира, че първият смартфон, който използва Snapdragon 875 ще бъде Samsung Galaxy S21.