PC Gamer всяка година има своето PC Gaming Show, което е част от по-голямата конференция Е3. Както винаги то представя някои от най-интересните нови заглавия сред игрите за компютър. TechRadar ни показва кои са десетте най-вълнуващи игри от това изложение

 

Satisfactory

Това е симулатор на строене на фабрики, но с по-необичаен подход. Строят се фабрики на чужда планета, като се започва от няколко машини и трябва да се изгради гигантска и сложна фабрика, която да е самостоятелна и дори да събира ресурси сама от планетата.

 

 

Neo Cab

Играчът влиза в ролята на последния човек, който е шофьор на такси. Всички останали коли са автономни. Докато си говори с клиентите, таксиджията попада на мистерия с изчезнал човек и трябва да го намери... докато междувременно запази и работата си.

 

 

Mavericks: Proving Grounds

Поредната игра тип Battle Royale, подобно на Fornite. Тази обаче е доста по-мрачна, страховита и различна. Играчът трябва да внимава как се движи, защото ще оставя следи и може да бъде проследен от противниците си. Това ще направи играта по-сложна, но и по-интерена.

 

 

The Walking Dead

Популярният сериал вече има не една и две игри на свое име. Тази е за 4-ма души, които трябва да си помагат заедно, за да оцелеят. Всеки от тях има уникални способности и възможности, които са нужни, за да може да се минат всики нива.

 

 

Star Control: Origins

Комбинира научна фантастика с реална наука. Играчът пътува в космоса и изучава планети, открива извънземни форми на живот. Има и история, възможност за игра в мрежа и дори опция за модификации.

 

 

The Sinking City

Игра, която се развива в щата Масачузетс в наводнен град, който е нападнат и от чудовища. Играчът трябва да оцелее и да внимава неговият герой да не полудее от страх. Тогава ще му се явяват и халюцинации, които ще правят неговото оцеляване още по-трудно

 

 

Warframe: The Sacrifice

Нова игра от популярната поредица, която изпраща играчите на голямо приключение с нови герои, оръция, светове. Тя запазва повечето неща в тайна, за да е максимално интересна на своите фенове.

 

 

Maneater

Играчът влиза в ролята на гигантска акула и трябва да обикаля бреговете, за да... яде хора и да всява страх. Акулата прави това заради конкретна причина, а не просто, защото е акула. Има и история, цели и различни умения, които да се надграждат.

 

 

Stormland

Тази игра е за VR комплекти, като играчът е андроид-градинар на тропически остров. До тук нищо кой знае какво. Само че островът е опустошен от буря и градинарят трябва да спаси приятелите си на всяка цена. А тази цена включва летене, битки, трупане на умения и решаване на предизвикателства.

 

 

Star Citizen

Играта се разработва от доста време. Тя е в 3,2-рата си алфа версия. Играта позволява да се изучава гигантски виртуален космически свят, като генерира финансиране чрез купуване на виртуални космически кораби с реални пари. Разбира се, има битки с противници, завладяване на планети и светове и какво ли още не.

 

 

Още от Digital: Как да играем компютърни игри на смартфони с Android и iOS