Google представиха официално смартфоните Pixel и Pixel XL. Устройствата предлагат много интересни характеристики и са създадени като наследници на популярната серия Nexus. Eдва ли е изненадващо, че те оперират с Android 7.0 Nougat. Google Pixel е първият смартфон на пазара, който работи с предварително инсталирана версия на виртуалния асистент Google Assistant. Новият смартфон е създаден изцяло с идеята да бъде максимално лесен за използване и да е достатъчно умен, за да ви разбира по най-добрия начин. 

Какво е Google Assistant и как работи

Само с едно продължително задържане на Home бутона ще можем да използваме гласови команди, за да откриваме информация за нещата, от които се интересуваме. Независимо дали става въпрос за музика, снимки в социалните мрежи, заведения, концерти, текстови съобщения, гласови обаждания и др. Google Assistant е виртуалния асистент, който се учи от вашите навици, за да се превърне във вашия личен Google. 

 

 

Google Pixel има 12.3-мегапикселова камера на гърба, която поддържа HDR Plus и е най-добрият сензор, който някога сме виждали в смартфон. Вграденото камера приложение, с което работи Google Pixel e най-бързото от всички конкунренти продукти на пазара. Камерата включва и опция за оптична стабилизация на изображението при запис на видео. Благодарение на услугата Google Photos можете да записвате всичките си снимки без да се притеснявате за вградената памет на смартфона си, защото предлага неограничено място за съхранение за тях. 

 

 

Зареждането на батерията за 15 мин. може да ви осигури до 7 часа време за работа с едно зареждане. Предвидена е и специална опция да прехвърляте контакти, имейли, изображения, видео и друго съдържание от конкурентна операционна система. Компанията ще продава две версии на новия смартфон, които имат 5 и 5.5-инчови дисплеи. Google Pixel поддържа Full HD резолюция, докато по-големия Pixel XL е с 5.5" панел, който може да показва съдържание с QHD разделителна способност.

 

 

Другите им спецификации включват поддръжка на платформата за виртуална реалност Google Daydream и мощни Snapdragon 821 процесори на Qualcomm. Вградената памет е 32GB или 128GB, като смартфоните са допълнени от 4GB RAM. Батериите са с мощност от 2770mAh и 3450mAh, като и двата смартфона са оборудвани с USB Type-C конектори. 

 

Eлегантният дизайн, впечатляващите камери, поддръжката за виртуална реалност и предимствата на платформата Android Nougat се очертават като основните им преимущества пред другите модели с Android. Потребителите ще могат да избират между версии с бял, черен и син цвят.

 

Вижте имат ли бъдеще смартфоните Google Pixel и Pixel XL