Sony добави Xperia 5 II към вече завладяващата гама на Xperia. Това е вторият смартфон на Sony, който поддържа 5G и  предлага компактен дизайн без компромиси с производителността.

Xperia 5 II включва много от водещите функции на Xperia 1 II, включително камера с три обектива, съчетана с ZEISS оптика, калибрирана специално за Xperia 5 II. Включени са още Photo Pro с технология от камерите Alpha на Sony за бърз и точен AF/AE, Cinematography Pro режим от CineAlta за подобни параметри и цветови настройки като тези на професионалните режисьори и дисплей с 21:9 CinemaWide резолюция за удоволствие от гледането.

 

 

В допълнение, превъзходните аудио функции включват аудио с висока разделителна способност, 3,5-милиметров аудио жак и предни стерео високоговорители, както и мобилната платформа Qualcomm Snapdragon  865 5G. Всичко това е интегрирано в компактен и красив, тънък дизайн, който да пасне перфектно в джоба ви. В телефона са включени още и 120Hz честота на опресняване и 240Hz скорост на на сканиране на докосването, за да се осигури най-плавното и точно преживяване при игри.

 

 

Дизайн
С размери само 68х8 мм, Xperia 5 II е специално създадена за използване с една ръка - дори е проектирана с по-заоблени ъгли от своя предшественик за по-удобно усещане и перфектно прилягане в ръката или джоба ви.

Компактните му размери не правят телефона по-малко мощен. Xperia 5 II се захранва от 4000 mAh батерия с режим за бързо зареждане, която се зарежда до 50% само за 30 минути. С богат опит в разработването на технологии за подобряване на живота на батериите, Sony уверено може да каже, че Xperia 5 II ще има здрава батерия дори след 2 години употреба.

 

 

Дисплей

Дисплеят с формат 21:9 е по-широк от конвенционалните дисплеи, като разкрива повече от действието - така можете да видите опонентите си, преди те да са ви забелязали, което да ви даде предимство, особено при игрите за стрелци от първо лице.

Освен това не получавате само неограничен изглед на вашето игрово действие на “native” дисплей с честота на опресняване от 120 Hz, а и бързо движещите се обекти се изобразяват ясно за безкомпромисно плавен геймплей.

Xperia 5 II не спира дотук - с 240Hz намаляване на замъгляването на движението, дисплеят актуализира изображението с невероятните 240 пъти в секунда за действие без размазване.

 

 

Xperia 5 II ви дава предимство и при игри, които изискват бързи пръсти. Той поддържа 240Hz скорост на на сканиране на докосването, която е четири пъти по-висока от тази в предишния модел . Това означава, че действието се случва точно както сте предвидили за прецизен контрол.

Времето за реакция при докосване е подобрено с около 35% в сравнение с предишния модел, като системата разпознава докосването ви в точния момент, който сте предвидили.

 

Камера

Гъвкавата камера с три обектива и три фокусни разстояния: 16 мм/24 мм/70мм, улавя красиви пейзажи и портрети и ви позволява да мащабирате отдалечените обекти. Изключителната ZEISS оптика, калибрирана специално за Xperia 5 II разполага с реномираното покритие за намаляване на отраженията ZEISS T , което допринася за по-изящно заснемане и по-добър контраст. 1/1,7-инчовият голям сензор BIONZ X  за мобилни устройства предоставя творческа свобода да улавяте изумителни изображения при слаба светлина с минимален шум.

Подобно на Xperia 1 II, Xperia 5 II предлага Photography Pro потребителски интерфейс, който е разработен в сътрудничество с професионални фотографи и съобразен с Alpha фотоапаратите, като включва много от ръчните настройки на професионалната гама - ISO, скорост на затвора и EV индикатор, като същевременно осигурява RAW поддръжка.

 

 

5G свързаност

Създаден за скорост, Xperia 5 II може да се свързва със супер бързи 5G мрежи, като ви позволява да се наслаждавате на безкомпромисно висококачествено изтегляне и стрийминг дори на файлове с висока разделителна способност.

Мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 865 5G и радиочестотният модем Snapdragon X55 5G ви дават възможност да играете игри, заснемате, пренасочвате задачи и да се свързвате, както никога не сте мислили, че е възможно, със смайващи мултигигабитни 5G скорости и подобрена производителност чрез 25% по-бърз централен и графичен процесор, отколкото при предишния модел.

Xperia 5 II e не само компактен, а и с водоустойчивост IP65/68  и Corning Gorilla Glass 6 от двете страни, което го прави както здрав, така и красиво проектиран.

 

 

Игри в движение
Комбинацията от първокласните развлекателни функции на Xperia 5 II му позволява да се превърне в мобилна гейминг станция. Завладяващият 21:9 дисплей ви отвежда по-дълбоко в действието, а благодарение на уникалната ни апликация „Game Enchancer”, ултрабързата производителност, дисплеят с честота на опресняване от 120 Hz и прецизната скорост на сканиране на докосването от 240 Hz, Xperia 5 II ви осигурява силно предимство, с което да спечелите играта.

За да се гарантира най-доброто изживяване, всички функции са разработени в резултат на работата ни с професионални геймъри в областта на  електронните спортове.

 

 

Аксесоари
Перфектното допълнение на Xperia 5 II е тънък калъф с вградена поставка, който осигурява удобен ъгъл на при гледане на видео съдържание или игри, когато е сдвоен с контролер.

Поставката е вградена дискретно в задната част на калъфа, като същевременно осигурява тънък дизайн, който приляга удобно в ръката. Стилният калъф с поставка се предлага за закупуване отделно и е наличен в черно и синьо, за да се слее естествено с цветовете на Xperia 5 II.

 

Цена и наличност
Xperia 5 II ще се предлага в черно и синьо с Android 10 от есента на 2020. Sony Xperia 5 II ще се продава в Европа за €900