Още през март HMD Global представи три нови смартфона Nokia, нов член на семейството на  мобилните телефони и новата услуга за роуминг на данни. Първото попълнение към портфолиото, Nokia 8.3 5G, е и първият  смартфон Nokia с 5G, а към него се присъединяват  новите Nokia 5.3 и Nokia 1.3.  

Nokia 5.3 вече е наличен в търговската мрежа у нас. Nokia 5.3 разполага с четворна камера, процесор Snapdragon 665 и емблематичния за марката двудневен живот на батерията.

 

 

Ето и най-интересните функции в Nokia 5.3:

Смартфон предназначен за забавления
С големия си дисплей, който ви пренася в друго измерение, Nokia 5.3 ви дава възможността да се наслаждавате на филмите и приложенията си в по-голям мащаб. Въпреки впечатляващите 6,55” на екрана, телефонът се захваща удобно в ръка, като същевременно ви позволява да се потопите в любимите си видеоклипове или игри.

Насладете се на гладка графика и сменяйте лесно приложенията с помощта на дебютиращата при смартфоните Nokia мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 665.

Освен това феновете могат да ползват телефона по-активно и да го зареждат по-малко, като се възползват от емблематичния за телефоните Nokia двудневен живот на батерията с 4000mAh. Захранваната от изкуствен интелект функция Адаптивна батерия ви помага да гледате любимите си предавания и да играете игри, без да се мислите за зареждането.

 

 

Четворна камера с изкуствен интелект ( AI )
Nokia 5.3 е първият смартфон от серията Nokia 5, който разполага с иновативна четворна камера за зашеметяваща фотография.

Основната 13MP камера ви позволява да правите страхотни снимки във всяка ситуация, докато ултра широкоъгълната и макро лещите ви помагат да уловите обекта по-близо от всякога или да обхванете цял природен пейзаж. Устройството предлага създаването на изображения от изкуствен интелект, както и интелигентни инструменти за страхотни снимки.

Нощният режим ви дава възможност да заснемате оптималния кадър дори при слаба осветеност.

Комбиниран с подобрени Боке ефекти и сензор за дълбочина, обектът ви наистина ще се откроява в портретите.

 

 

Дизайн с чист Android
Издръжливостта никога не е изглеждала толкова добре. Nokia 5.3 се предлага с елегантна стъклена предна част, издръжлив композитен гръб, който отдава почит на скандинавския дизайн и е вдъхновен от Страната на хилядите езера. Смартфонът се предлага в три красиви цвята - Cyan, Sand и Charcoal.

 

Nokia 5.3 ще се подобрява с времето с две години ъпгрейди на Android и тригодишни месечни актуализации на сигурността. Той е готов за Android 11, както и за следващите версии на операционната система. Чистият Android предоставя софтуерно изживяване с рационализиран интерфейс, без софтуерът да заема голяма част от паметта.

Плюс това, Google Assistant бутонът ви помага, където и да сте. С времето той се адаптира все по-добре към забързания ви ритъм на живот - задавайте му въпроси, следете графика си и дори управлявайте яркостта на светлините вкъщи.

 

 

Каква е цената на Nokia 5.3
Смартфонът ще се предлага в цвят черен графит, а на малко по-късен етап – и в синьо-зелено, с 4GB/64GB RAM/ROM на препоръчителна цена от 379 лева.