В новата серия смарт часовници Galaxy Watch4 е интегриран уникалният сензор на Samsung – BioActive, който е с по-малък и по-компактен дизайн за по-прецизно отчитане на резултатите. Този нов „3 в 1“ сензор използва единичен чип, за да измерва акуратно три стойности, релевантни за здравословното състояние – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ.

 

Любопитно: Смарт часовниците Samsung Galaxy Watch 4 не поддържат iPhone

 

 

Така потребителите имат възможност да следят кръвното си налягане , да открият нередности в артериалните фибрилации на сърдечния си ритъм , да измерят нивото на кислород в кръвта си  и, за първи път, да изчислят телесния си състав . Изцяло новият инструмент за измерване на телесния състав дава по-задълбочен поглед върху общото здравословно състояние, визуализирайки ключови стойности като скелетна мускулна маса, активност на метаболизма, нивото на вода в организма и процента телесни мазнини.

За около 15 секунди сензорът на часовника обхваща 2400 точки, от които да набави необходимата информация. Така бързо и лесно всеки притежател на Galaxy Watch4 проверява какво се случва с тялото му директно от китката си.

 

 

Тези смарт часовници са снабдени с множество уелнес функции, с които проследяването на ежедневната активност е като детска игра. Потребителите могат да избират измежду различни видове тренировки, да се наслаждават на групови предизвикателства с приятели или да си организират своеобразен фитнес у дома, свързвайки своя Galaxy Watch4 със съвместим смарт телевизор на Samsung .

На големия екран на телевизора броят на калориите и медицинските показателите се визуализират в реално време за още по-лесно проследяване. Освен за спорт, часовниците спомагат и за проследяването на състоянието на съня. Те могат да генерират цялостна картина на съня с повече детайли  като например да запишат нивата на хъркането  или проследят нивото на кислород в кръвта . Наред с всички тези подобрения в проследяването на съня, Galaxy Watch4 допринася за качествената почивка на своите притежатели.

 

 

One UI Watch и Wear OS от Samsung 

Семпъл, лек и ефективен – така можем да определим софтуера на Galaxy Watch4 устройствата, които са първите смарт часовници, снабдени с чисто новата Wear OS Powered by Samsung. Операционната система е дело на колаборацията между Samsung и Google, и гарантира потребителско изживяване от  следващо поколение. A с интерфейса One UI Watch съвместимите приложения се инсталират автоматично на часовника, след като са свалени на сдвоения смартфон . Важни за потребителите настройки като блокиране на обажданията, режим “не безпокойте” и др. директно се синхронизират с часовника.

 

 

Функцията „Автоматично превключване“   позволява на безжичните слушалки Galaxy Buds да превключват аудиото от телефона на часовника и обратно. А с Bixby voice потребителите могат лесно да контролират устройството си само с гласови команди. С движение на ръката нагоре-надолу два пъти, потребителите могат да отговарят на обаждания, а когато завъртят китката си два пъти, отхвърлят входящи повиквания, известия и аларми.

 

 

Серията Galaxy Watch4 е първото поколение „умни“ часовници с Wear OS Powered by Samsung. Разработена съвместно от Samsung и Google, тази иновативна операционна система позволява на притежателите на новите устройства да бъдат част от една по-голяма екосистема. Директно от китката си те могат да се възползват от популярни приложения на Google като Google Maps , както и любими услуги на Galaxy като SmartThings и Bixby. Новата Wear OS™ Powered by Samsung поддържа и популярни приложения като Adidas Running, Calm, Strava и Spotify , достъпни в Google Play.

Наред с подобрения хардуер и още по-интуитивен интерфейс, потребителите могат да се насладят на най-доброто интегрирано изживяване с Galaxy Watch4 досега. Например актуализираният компас е в отлична съвместимост  с Google Maps, за да улесни изследването на непознати за теб райони.

 

 

Това невероятно изживяване се дължи на хардуерни подобрения, по-голям дисплей и разширена вътрешна памет. Устройствата от серията Galaxy Watch4 са първите такива с 5nm процесор, който е с 20% по-бърз в сравнение с моделите досега. Графичният процесор е 10 пъти по-бърз от предишното поколение, а RAM паметта е 2 пъти по-голяма. Разделителната способност на дисплея е увеличена до 450х450 пиксела за още по-ясни и отличителни визуални ефекти. А с впечатляващите 16 GB вътрешна памет има място както за приложения, така и за музика и снимки, които са защитени от Samsung Knox.

 

 

Лидерството на Samsung в eSIM технологията  позволява на потребителите да оставят телефона си без опасения, че ще пропуснат обаждане или съобщение. Часовникът се синхронизира лесно с телефона, за да могат потребителите да следят известията си директно от своята китка. Батерията издържа до 40 часа . Това означава, че Galaxy Watch4 има достатъчно заряд, дори ако решиш да прекараш нощта под звездите, въпреки поддържането на  по-бързия процесор, дисплей с по-висока резолюция, повече пространство и по-иновативни функции за здравето. А когато трябва да се сдобиеш със заряд по най-бързия начин, с 30-минутно зареждане часовникът ще е ефективен до 10 часа.      

 

 

Цени и наличност

Официалните продажби на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic започват от 27 август. И двата часовника се отличават с елегантен, емблематичен силует, с по-тънък корпус от предишните поколения-и разнообразие от каишки и персонализируеми циферблати, така че твоят часовник да бъде олицетворение на самия теб.

 

 

Galaxy Watch4, с модерен и минималистичен дизайн, е подходящ за всеки ден като аксесоар към твоя аутфит. Ще се предлага в размер от 40 мм и 44 мм. Цените при моделите с Bluetooth свързване са 519 лв. за размер 40 мм и 579 лв. за размер 44 мм. А тези на смарт часовниците с LTE функционалност са 619 лв. за 40 мм и 679 лв. за 44 мм. След официалното представяне потребителите ще могат да се сдобият с варианта с размер 40 мм в черно, сребристо и розово златно, докато 44 -милиметровият вариант ще се предлага в черно, сребристо и маслено зелено.

 

 

За тези, които търсят смарт часовник с първокласен, вечен дизайн с въртящ се панел, решението е Galaxy Watch4 Classic. При моделите с Bluetooth цените на устройството са 719 лв. за 42 мм и 779 лв. за 46 мм. При LTE моделите цените са 819 лв. за размер 42 мм и 879 лв. за 46 мм. Предлагат се в черен и сребрист цвят.