Samsung разкри дългоочаквания Galaxy Fold, революционно сгъваемо устройство, създаващо изцяло нова мобилна категория. Galaxy Fold разполага с първия в света 7.3" Infinity Flex Display, който се сгъва в компактно устройство с дисплей отгоре на капака. Galaxy Fold предлага мощен нов начин за изпълнение на много задачи, гледане на видеоклипове, игри и др. – създавайки потребителски преживявания и възможности от следващо поколение, разработвано с години.

 

Любопитно: Най-интересните функции в Samsung Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e

 

 

Смартфон и таблет сгънати в едно

Galaxy Fold е категория сам по себе си. Той предоставя нов вид мобилни изживявания, позволявайки на потребителите  да правят неща, които те до този момент не можеха с обикновен смартфон. Сега потребителите имат най-доброто от двата свята; компактно устройство, което се разгръща, за да разкрие най-големия смартфон дисплей на Samsung. Galaxy Fold обединява иновативни материали за изработка, инженерни и дисплейни нововъведения, разработени в продължение на осем години след дебюта на първия прототип на сгъваем дисплей на Samsung през 2011 г.

 

Нови материали за изработка дисплея

Вътрешният екран не просто се огъва. Той се сгъва. Сгъването е по-интуитивно движение и по-трудна иновация за имплементиране. Samsung изобрети нов полимерен слой и създаде дисплей с около 50% по-тънък от обичайния дисплей на смартфона. Новият материал прави Galaxy Fold гъвкав и здрав, създаден, за да издържи.

 

 

Нов сгъваем механизъм

Galaxy Fold се отваря гладко и естествено, като книга, и се затваря плоско и компактно с един клик. За да постигне това, Samsung проектира сложна еластична връзка с множество съединителни елементи . Тази система е невидима, за да имате непрекъснат и елегантен вид.

 

 

Нови дизайнерски елементи

Samsung постига съвършенство във всеки детайл - от екрана до корпуса и всеки елемент, който можете да видите и докоснете. Сензорът за пръстови отпечатъци се намира отстрани, където палецът се поставя естествено, така че устройството да се отключва лесно. Двете батерии и компонентите са равномерно разпределени, така че Galaxy Fold се усеща съразмерно и симетрично в ръцете ти. Цветовете с уникално покритие – Космическо сребристо, Космическо черно, Марсиански зелено и Астро  синьо - и гравираната еластична връзка с логото на Samsung допълват елегантния завършек на устройството, което пасва в ръката ти идеално.

 

 

Изцяло ново изживяване

Galaxy Fold е проектиран с мисъл за потребителите на смартфони - мотивирани от желанието за по-големи и  по-добри устройства като визия, размер и форма, които подобряват тяхното потребителско изживяване. Galaxy Fold променя екрана, от който се нуждаете точно в момента, в който се нуждаете. Извадете  го от джоба си за обаждания, писане на текстове и други дейности, осъществени с една ръка, и го отворете за безкрайни нови възможности за  мултитаскинг и по-висококачествено гледане на най-големия ни мобилен дисплей за презентации, разглеждане на дигитални списания,  гледане на филми и съдържание с добавена реалност.

 

 

Уникалният UX, създаден само за Galaxy Fold, осигурява нови начини да извлечете максимална полза от вашия смартфон:

 

Много прозорци едновременно: Възможностите стават безкрайни с Galaxy Fold, създаден за мултитаскинг. Вече можеш да отвориш до три приложения едновременно на основния дислей и можеш да сърфираш, пишеш текстови съобщения и  да споделяш без да затваряш някой прозорец.   

 

Приложения без прекъсване: Направете интуитивен, безпроблемен преход между капака и основните дисплеи. Тъй като Galaxy Fold се отваря и затваря, приложенията автоматично ще се появят там, където ги оставите. Когато сте готови да направите снимка, да направите редакции или да погледнете по-отблизо фййда с новини, отворете дисплея за голям екран за по-пълна картина и добра видимост.

 

 

Производителност, разработена за сгъване

Galaxy Fold е създаден за интензивна употреба, независимо дали работите, играете или споделяте - всяка от които изисква отлично представяне и изпълнение. Снабден с мощен хардуер, Galaxy Fold е повече от готов да изпълни тези задачи.

 

За да се гарантира, че всичко работи безпроблемно, дори когато се пуснат и работят три приложения едновременно, Samsung оборудва Galaxy Fold с мощно, следващо поколение AP чипсет и 12GB RAM за скорост на работа, както при PC. Усъвършенстваната система за двойна батерия е специално проектирана да бъде в крак с вас. Galaxy Fold също може да зарежда себе си и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare, докато е свързан с обикновено зарядно, така че можете да оставите второто си зарядно у дома.

 

Аудио

Galaxy Fold е предназначен и за забавление. Благодарение на потапящите визуализации на Dynamic AMOLED дисплея  и ясния и чист звук от стерео високоговорителите, настроени от AKG, любимите филми и игри оживяват с богати цветове и дълбок звук.

 

Камера
Независимо от начина, по който държите или сгъвате устройството, камерата ще бъде в готовност да заснеме сцената, така че никога да не пропуснете момента. С шест обектива - три на гърба (, два отвътре и един на капака - системата на камерата на Galaxy Fold се използва с лекота. Galaxy Fold въвежда ново ниво на мултитаскинг, което ви позволява да използвате други приложения по време на видео разговор. Основна тройна камера със следните сензори 16MP (F2.2) ултраширок, 12MP сензор (F1.5/F2.4)  с технологията Dual Pixel, автоматичн фокус и оптична стабилизация и 12MP ( F2.4) телефото камера с 2X отпичен зуум и стабилизация.Предна двойна селфи камера е със 10MP (F2.2) сензор и 8MP  RGB сензир с апертура (F1.9).

 

Памет - Galaxy Fold ще се предлага със 12GB RAM(LPDDR4x) и вградена памет за съхранение 512GB (UFS3.0)

 

Батерия - 4380mAh

 

Цена - Galaxy Fold ще бъде наличен във второто тримесечие на 2019г. а цената в Европа ще е € 2000.

 

Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.