LG  отново вдига летвата през 2020 г. с 14 нови LG OLED телевизора, водени от три нови модела, вдъхновени от изкуството - GX Gallery серията 4K Ultra HD, 88- и 77-инчов клас, Real 8K модели и изцяло нов размер на OLED екран - 48-инчов. Представени на CES 2020, новите OLED телевизори LG, 8K и 4K LG NanoCell LCD са проектирани да предоставят зашеметяващо качество на картината и иновативен дизайн с подобрена производителност и функции, поддържащи изкуствен интелект, които вдъхват живот на филми, спортни и видео игри по съвсем нов начин, както никога досега не сме си представяли.

 

В основата на най-новите 8K и 4K LG OLED, и 8K LG NanoCell са редица модерни технологии, най-вече новият α (Alpha) 9 Gen 3 AI процесор. Този усъвършенстван процесор използва модернизирани процесорни мощности и алгоритми за дълбоко изучаване на изкуствен интелект, за да подобри качеството на картината на LG и да осигури множество специализирани функции за различни видове съдържание, включително филми, игри и спорт, като изведе потребителското изживяване на нови висоти.

 

 

Премиум телевизорите на LG са с уникални, елегантни дизайни, които се интегрират без усилия във всеки декор. Изцяло новата минималистична серия Gallery извежда дизайна до цялостно различно ниво с ултра тънък фактор - 65-инчовият модел е тънък само 20 милиметра (0,79 инча). С включен специално проектиран стенен монтаж, тези модели от 55-, 65- и 77-инча висят на стената, осигурявайки драматичен вид, превръщайки OLED в произведение на изкуството.

 

Серията 4K UHD на GX Gallery се присъединява към новаторската серия тапети LG OLED WX (тънки като бръснач 77- и 65-инчови модели) и LG SIGNATURE OLED R (модел 65RX), за да осигурят истинска интеграция в пространството и елемент на футуристичен лукс.

 

Моделите LG OLED ZX Real 8K от 2020 г., предлагащи четири пъти повече детайл от 4K телевизора и 16 пъти повече от HDTV, надвишават строгите изисквания, установени от официалното определение за индустриална асоциация (CTA) на Cosumer Technology Association за 8K Ultra HD телевизори. 88- и 77-инчовите LG OLED модели също надвишават критериите за измерване, препоръчани от Международния комитет за метрологията на дисплея и са сред първите, които спечелиха новото лого CTA 8K Ultra HD.

 

 

За 2020 г., докато предлага нови версии на двете популярни 4K UHD серии (модели CX, BX) в класове с размери 77, 65 и 55 инча, LG също извежда несравнимото качество на картината на LG OLED TV на изцяло нов размер на екрана – 48 инча. Това 4K UHD устройство (модел OLED48CX) възпроизвежда още по-високо и чисто качество на картината с 8 милиона пиксела на 48-инчовия екран, а плътността е сравнима с тази на 96-инчов 8K телевизор.

 

Линията телевизори LG NanoCell за 2020 г. е подчертана от шест модела на реални 8K телевизори (75- и 65-инчови модели в серия Nano99, Nano97 и Nano95), като всички те надвишават строгите изисквания, необходими за показване на официалното индустриално лого 8K UHD от CTA.

 

Домашно кино от ново измерение

Комбинирайки OLED-самоизлъчващата се технология и абсолютното черно с поддръжка за Dolby Vision IQ и новия Filmmaker Mode на UHD Alliance, LG OLED телевизорите 2020 внасят киното в хола с нови нива на реализъм. С ултра-живите изображения с висок динамичен диапазон Dolby Vision, потапящ звук Dolby Atmos и за първи път Dolby Vision IQ, LG OLED телевизори 2020 доставят наистина зрелищно видео-аудио изживяване. Dolby Vision IQ въвежда нови интелигентни функции за телевизорите, за да предоставят оптимално качество на картината, без значение от околната среда или жанра на съдържанието.

 

 

Новият Filmmaker режим, подкрепен от водещите режисьори в Холивуд, предлага изображения по най-добрия начин. Чрез деактивиране на определени ефекти след обработката (като изглаждане на движенията, намаляване на шума и заточване), като същевременно перфектно запазват правилните съотношения на цветовете и честотата на кадрите, LG OLED телевизорите са подкрепени от режисьори на филми, тъй като напълно възпроизвеждат първоначалната визия на режисьора. LG OLED телевизорите също бяха признати от Холивудската професионална асоциация за отлични инженерни решения, като първи и единствен с интегриран софтуер за калибриране на ниво хардуер, като допълнително затвърдиха OLED телевизора на LG като водещ референтен потребителски дисплей на Холивуд за използване в създаването на съдържание.

 

 

Отличената с награди уеб платформа за Smart серията на LG ще донесе на телевизорите LG OLED и LG NanoCell 2020 непрекъснато нарастващия брой от най-добрите глобални доставчици на съдържание чрез приложения и услуги като Disney +, Netflix и CBS All Access. Ново за 2020 г., приложението Apple TV позволява на клиентите да се абонират и да гледат Apple TV + и Apple TV канали, както и да имат достъп до видеотеката си iTunes и да купуват или наемат повече от 100 000 филма и телевизионни предавания. Клиентите с 2018 и 2019 LG TV модели също ще могат да се насладят на приложението Apple TV тази година.

 

Създдени за незабравимо геймърско изживяване

Със звездното качество на картината и наскоро добавените функции за игри, новите телевизори на LG са идеални за сериозни геймъри, предоставящи най-безпроблемните игри на голям екран, достъпни навсякъде. Като първият производител на телевизори, предлагащ NVIDIA G-SYNC съвместимост, LG разширява тази възможност през 2020 г. до 12 OLED телевизора, за да осигури безупречно компютърно игрово изживяване, без разкъсване на екрана или други разсейващи визуализации.

 

С несравнима променлива честота на опресняване и свръх бързо време за реакция, LG OLED TV се счита за най-модерната геймнг телевизия на пазара днес. С изключително ниското изоставане на настолни геймърски монитори, детайлни визуализации на LG OLED телевизорите. И гладкостта на контрола върху действието на екрана трябва да се опита, за да се повярва.

 

 

LG OLED телевизорите през 2020 г. разполагат с HGiG режим на HDR Gaming Interest Group, така че геймърите да могат да се насладят на висококачествени визуализации като създатели на игри и разработчици, предназначени да играят HDR игри чрез конзоли на своите LG телевизори. HGiG е орган, съставен от компании от индустриите за игри и дисплеи, който разработва стандарти за подобряване на HDR игралното изживяване за потребителите.

 

По време на интензивни игрови сесии LG OLED телевизорите дори спомагат да се избегне преумората на очите. Сертификатът Eye Comfort Display от международната лаборатория за тестване TÜV Rheinland потвърждава, че LG OLED телевизорите предлагат възможност за регулиране на съдържанието на синя светлина, без трептене и осигуряват изключително качество на изображението от всякакъв ъгъл. LG OLED екраните отговарят на всеки критерий за тестване на TÜV, включително широка цветова гама и HDR.

 

 

Изживейте спортните събития

LG OLED телевизорите са не само идеални за любители на филми и геймъри, но и перфектни за любителите на спорта, като предлагат вълнуващо преживяване при гледане с бързо време за реакция от 120Hz - стана възможно благодарение на новия процесор α9 Gen 3 AI - и спортно-ориентираните функции.

 

 

Sports Alert помага на потребителите да следят любимите си отбори и графици, да ги уведомяват веднага, след като отборът отбележи. Потребителите могат да избират любимите си отбори в различни спортове - футбол, волейбол, бейзбол и други, за да получават автоматични актуализации в началото на мача, винаги когато отборът отбелязва и когато играта приключи.

 

 

Спортните фенове също могат да се възползват от подобрения звук. Зрителите могат да свържат телевизора към високоговорителите с Bluetooth, за да създадат по-динамичен звуков пейзаж, като истинска обстановка на стадиона. 

 

Още от Digital: LG G9 ThinQ ще има четири задни камери