Sony  представи широка гама от висококачествени телевизори, сред които новият ZH8 8K Full Array LED, A8 (55-инчов и 65-инчов) и A9 (48-инчов) 4K OLED, както и XH95 и XH90 4K Full Array LED телевизори. Новите модели на Sony представляват съвкупност от най-добрите технологии на компанията, които могат реалистично да проектират всяка идея и внушение, които създателя на съдържанието иска да отправи към зрителя.

 

С тази нова серия Sony се стреми да предостави преживяване, което поглъща потребителя изцяло. Водещо за пазара качество на картината, иновативен звук и невероятно потребителско изживяване – всичко това e събрано във висок клас широки екрани.

 

Sony ZH8 8K Full Array LED


Използвайки най-добрия процесор, X1 Ultimate на Sony, телевизорите осигуряват ясен, прецизен и качествен образ за едно реалистично визуално преживяване. Висококачественият звук също е ключова част от изживяването. Новите модели идват с функцията Sound-from-Picture Reality, която оставя потребителите с усещането, че звукът идва директно от екрана.

 

 

 

 Sony A8 TV (55-инчов и 65-инчов)


Те ще продължават да визуализират точно визията на творците с режима Netflix Calibrated Mode, който осигурява Netflix съдържание със студийно качество. IMAX Enhanced режимът (в определени модели) от своя страна позволява на потребителя да се потопи изцяло в това, което гледа, наслаждавайки се на комфорта на дома си.

 

Sony XH95 TV


С новите си телевизори Sony въвежда функцията Ambient Optimization - нова технология, която оптимизира качеството на картината и звука според помещението. Тя автоматично ще настрои яркостта спрямо осветлението в стаята, засилвайки я в по-светли помещения и намалявайки я в тъмни такива, за да осигури перфектните условия за гледане. Функцията също така засича различни предмети в съответното пространство, които поглъщат или отразяват звук, като завеси и мебели, за фина настройка на акустиката, без да се компрометира качеството на звука.

 

Sony XH90 TV


В допълнение на функцията Ambient Optimization новите телевизори на Sony включват и новата Immersive Edge дизайн концепция. За да може потребителят да се потопи възможно най-много в съдържанието, стойката на телевизора е дискретна и почти не се забелязва, осигурявайки по-пълно и завладяващо визуално изживяване.


Готови за следващото поколение гейминг конзоли, избрани нови модели телевизори ще поддържат 8K резолюция, 4K 120 кадъра в секунда и кратко време за реакция, осигурявайки висока производителност за едно гейминг преживяване на следващо ниво.


Ето и най-интересните характеристики на новите модели телевизори на Sony


Новият Frame Tweeter на ZH8

Най-завладяващото преживяване включва подобрено качество на картината, изтънчен дизайн и функцията Sound-from-Picture Reality в комбинация с новата Frame Tweeter технология на Sony. Високочестотният говорител създава вибрации в рамката на телевизора, оставяйки у потребителя впечатлението, че звукът идва директно от екрана.

 


X-Motion Clarity за OLED

Тази революционна, широко призната висококласна технология от Sony сега вече ще бъде налична за OLED екраните, усъвършенствайки действието на екрана в реално време с невероятна честота на обновяване. Спортните предавания и сцени с бързо движение изглеждат по-ярки, по-ясни и по-плавни от всякога.

 


X-Wide Angle

X-Wide Angle технологията осигурява наситени реалистични цветове, независимо от ъгъла на гледане, поддържайки повече цветове и нива на яркост от други стандартни LED телевизори. Насладете се на страхотна картина с невероятен цветови спектър и дълбочина от всяка позиция в стаята. Тази година 4K Full Array LED телевизорът XH95 ще предлага функцията X-Wide Angle във всички размери: от 55- до 85-инчовия модел.

 


Full-Array LED

Full-Array Local Dimming and Boosting технологията на Sony динамично променя нивата на осветеност в различните части на екрана спрямо съдържанието, което води до чувствително повишаване на контраста и яркостта. Чрез точното балансиране на светлината по екрана тъмните сцени стават още по-тъмни, а светлите такива – по-светли. Тази висококласна функция ще бъде налична вече и в средния клас 4K Full Array LED телевизори XH90.

 


Дистанционно с подсветка

Сега ще можеш да се насладиш на това, което гледаш, и в по-тъмна среда, с първокласно алуминиево дистанционно с подсветка. Предлага се с моделите ZH8 и XH95.


Android TV

Новата серия телевизори ще включва Android TV с вграден Google Assistant, Google Play Store и Chromecast, които осигуряват на потребителите лесен достъп до съдържание, услуги и устройства. Оригиналните менюта от потребителския интерфейс на Sony заедно с гласовите команди са подобрени за по-лесна ежедневна употреба. Разширените функции за гласови команди позволяват на потребителите да се насладят на достъп до телевизия на живо, различни приложения и свързани hands-freeустройства.

 


Hands-Free възможности

Телевизорите на Sony, които се активират с гласови команди, са с интегриран Google Assistant за едно по-интелигентно потребителско изживяване. Поискайте Асистента да потърси най-новите касови филми, да пусне сериал от стрийминг платформа или да стартира мултиплейър игра. Кажете му да намали осветлението, като се свърже със smart home устройства. Управлявайте задачите си в календара или му задайте въпроси и вижте отговорите на телевизора.

 

Още от Digital: Sony Vision-S е първият електрически автомобил на компанията