Новата версия на най-популярната операционна система в света е вече факт. Потребителите на таблети и смартфони с Android, вече могат да преминат от Android 10, към обновеният Android 11.

 

 

Тези от вас, които следват новините на Digital.bg, знаеха много неща за ъпдейта, още преди официалната му премиера на 8 Септември. За първи път стана дума, че Google вече работят над Android R (Android 11), още в средата на миналата година. Последваха различни течове на информация и догадки, като най-смелите от тях спрягаха дори, че смартфоните с Android 11 ще могат да заменят документите за самоличност.

И така на 19 Февруари 2020 година, на бял свят се появи първата версия за разработчици, която хвърли светлина върху много от новите функции в новата операционна система. И така успяхме да синтезираме какви подобрения ни очакват в бета версията Android 11.

След като вече знаехме официалната дата на премиерата, ви  издадохме в аванс, че името на версията ще бъде „Red Velvet Cake“. Да, както знаете всяко следващо поколение на Android носи името на различно лакомство.

 

 

И ето, че Android 11 е пред нас в целия си блясък. Във видео анимацията, която сме приложили над тази статия, можете да видите най-интересните функции на новата операционна система, които определено успяха да ни впечатлят.

Ако трябва да синтезираме трите основни насоки на развитие в работата на екипиите на Google, то това биха били контролните бутони и интерфейса, хората и начина на общуване, както и нивото на сигурността.

На смартфоните с Android 11, можете да избирате, кои съобщения от Messenger да се показват като приоритетни в падащото меню. Реално няма да има нужда да отваряте самите приложения, за да ги четете или да пишете отговори. Това става още от стартовото меню, благодарение на новата функцията, която Google са нарекли "Блокчета". Сериозно улеснение в работата и ъпгрейд има при възможността за директен запис на видео от екрана, гласови обаждания или геймплей.

 

 

Power бутонът вече ще изпълнява мултифункционални задачи, като ще има възможност да управлява и всички останали, свързани към смартфона устройства. Производна функция на споменатата е тази, която позволява бързо превключване между различни, свързани към смартфона устройства. При Android 10 и по-старите операционни системи, това ставаше доста по-бавно. Например между две устройства, посредством които ще слушате музика – слушалки и колонка или разговорната уредба в автомобила ни и смарт часовника на ръката ни.  

Това ни насочва към още една нова и полезна функция в Android 11. Android Auto позволява още по-лесно и бързи свързване към Smart автомобил.

Android 11 ще пести значително енергията на смартфоните ви, защото ще спира автоматично от фонов режим приложения, които не са били използвани дълго време.

Също така нивото на сигурността на личната ви информация е значително по-високо. Също така ще улесни значително автоматичното логване на пароли в уеб сайтовете, но не за сметка на сигурността им.

Очаквайте съвсем скоро и първото видео ревю, в което Digital.bg ще ви покаже в действие смартфон, работещ под Android 11 операционна система.

 

Още от Digital.bg: 8 бързи начина да освободите място на Android смартфона си

 

Музика: Bensound.com