Lenovo представи най-новото попълнение към нашето първокласно портфолио X1, ThinkPad X1 Nano. Най-лекият ThinkPad досега тежи само 907гр. и прави крачка напред с производителността и функционалността в изключително олекотен вариант.

Първият ThinkPad на Lenovo, базиран на Intel  Evo  платформа  и задвижван от 11-то поколение Intel  Core   процесори - X1 Nano - осигурява върхова скорост и интелигентност , като същевременно поддържа изключителен живот на батерията.

 

Зашеметяващите визуализации се постигат чрез тесен рамков 13-инчов 2K дисплей с пропорция 16:10, а четири високоговорителя и четири 360-градусови микрофона подобряват аудио-визуалните възможности. За наистина завладяващо потребителско изживяване, X1 Nano поддържа Dolby Vision и Dolby Atmos.

Най-новата технологна свързаност се осигурява от WiFi 6 , опционалното 5G  ще осигури по-висок честотен диапазон и ще доведе до нови нива на винаги свързана ефективност и сътрудничество в новия хибриден работен свят.

Най-лекият ThinkPad до сега

Тежащ по-малко от килограм, ThinkPad X1 Nano е най-лекият досега ThinkPad. Той предлага един от най-пълните свръхлеки пакети за лаптопи днес с изключителна производителност, дисплеи, звук и сигурност.

 

 

1. Снабден с до 11-то поколение процесори Intel Core i7 с графики Intel Iris Xe, X1 Nano разполага с най-добрите процесори в света за тънки и леки лаптопи осигуряващи до 2,7 пъти по-бързо създаване на съдържание, повече от 20% по-бърза офис продуктивност и повече от два пъти по-бързи игри плюс стрийминг в реални работни процеси в сравнение с конкурентни продукти.

 

2. Thunderbolt 4 предлага бърза, еднокабелна връзка към захранването, мониторите, съхранението и много други външни устройства.

 

3. X1 Nano е първият ThinkPad, разполагащ с актуализиран пакет от изкуствен интелект (AI) и биометрични функции за сигурност на ThinkShield. Те варират от ново разпознаване на глас и разпознаване на човешко присъствие, които позволяват влизане с нулев контакт и заключване на устройството, когато потребителят се отдалечи от познатия четец на пръстови отпечатъци на чипа (Match on Chip Fingerprint Reader).

 

 

4. На X1 Nano може да бъде предварително инсталиран Windows 10 Pro или Ubuntu Linux OS и разполага с опция 5G за свързаност, готова за бъдещето.

 

5. 13-инчов Dolby Vision 2K дисплей с пропорция 16:10 предлага широки гледки, а 100% sRGB осигурява яснота и точност на цветовете. Предлагат се и опции за сензорен дисплей.

 

6. Системата от високоговорители включва четири високоговорителя с поддръжка на Dolby Atmos за завладяващ звук и в комбинацията с четири 360-градусови микрофона гарантират, че Ви чуват силно и ясно по време на аудио и видео разговори.

 


Свръхлеки, високопроизводителни, ярки дисплеи, страхотно аудио и свързаност, готова за бъдещето означава, че ThinkPad X1 Nano е идеален лаптоп за хибридния работен свят. Инженерният шедьовър X1 Fold, също въвежда изцяло нова изчислителна категория и ще даде нов смисъл на начина, по който мислим и използваме устройствата.

След пет години процес на създаване, ThinkPad X1 Fold е първият по рода си в нова категория персонални компютри, която ще разшири границите и ще дефинира как взаимодействаме с технологиите. Носете нещо малко, използвайте нещо голямо. ThinkPad X1 Fold се адаптира към новите дистанционни, офис и хибридни работни модели, позволявайки на новаторите да възприемат иновации, които ще дадат възможност за творчество, сътрудничество и забавление, тъй като безпроблемно се адаптира към техните специфични нужди.

 

 

Цени и наличност

ThinkPad X1 Nano се очаква да бъде достъпен през 4-то тримесечие на 2020 г. Очаква се цените да започнат от 1399 долара. Търговската версия Vantage 1.2 ще бъде достъпна в световен мащаб от 13 октомври и ще бъде включена във всички нови продукти на Think без допълнително доплащане. На тази дата съществуващите клиенти на марката Think могат също да изтеглят най-новата версия от магазина на Microsoft и сайта за поддръжка на Lenovo.