Вижте какви са новостите в iPhone 8 и iPhone 8 Plus

Apple сложиха край на дългото чакане и показаха за първи път новия iPhone X, който отбелязва навършването на 10 години от премиерата на първия смартфон на компанията.

 

iPhone X има иновативен OLED Super Retina HD дисплей

 

Устройството предлага редица подобрения, както по отношение на дизайна, така и в сферата на хардуера. Както се очакваше iPhone X е първият модел от серията, който има ОLED дисплей, но също така предлага двойна задна камера и опция за безжично зареждане.

 

iPhone X работи с най-новата операционна система iOS 11

 

Eлегантният дизайн продължава да се дължи на корпус от метал и стъкло. Все пак голямата промяна е факта, че дисплея покрива почти цялото пространство в предната част. Дългоочаквания iPhone X привлича вниманието на потребителите oще с по-мощния процесор, усъвършенстваната камера и платформата iOS 11. Новият смартфон ще се продава и във версия с 256GB вградена памет. Ето и кои са най-важните неща, които трябва да знаете за iPhone X:

 

 

1. Super Retina HD Дисплей

iPhone X разполага с впечатляващ Super Retina дисплей, който е с диагонал от 5.8 инча и поддържа резолюция от 2436х1125 пиксела при плътност от 458ppi. Най-любопитното е, че панела използва OLED технологията, което ще гарантира впечатляваща наситеност на цветовете, но и дълъг живот на батерията въпреки високата резолюция.

 

iPhone X няма Touch ID, той се отключва с технологията Face ID

 

Само едно кликване върху екрана е достатъчно, за да активирате и отключите своя смартфон. Плъзгане на пръстта от долната част отваря Home екрана. Ако задържите за секунда ще отворите Multitasking менюто. Тази команда работи от всяка локация в интерфейса.

 

Ето как изглежда мултитаскинг менюто на iPhone X

 

2. Процесор и RAM 

iPhone X е най-бързият смартфон на Apple досега и е първият, използващ процесора A11 Bionic . Aрхитектурата предлага съчетание между две Monsoon ядра, които се грижат за тежките задачи, докато още четири Mistral ядра гарантират обработват другите програми.

 

 

Ето как изглежда новият 64 битов Apple A11 Bionic процесор

 

Крайният резултат е по-висока скорост на работа, но и по-ниска консумация на енергия. Успоредно с това A11 Bionic има и допълнителен "асистиращ" процесор Neural Engine. Оперативната памет е 3GB RAM. Първите бенчмарк резултати показват впечатляваща производителност на A11 Bionic .

 

3. Камера

В задната част е разположена двойна камера с 12-мегапикселова резолюция и четворна ТrueTone LED светкавица. Двата обектива поддържат оптична стабилизация на изображенията и могат да записват 4K видео с 60 кадъра в секунда.

 

 

Интересно нововъведение е включването на функцията Portrait Lighting, позволяваща да регулирате светлината в снимките си. Ако сте фенове на Slow-Motion клиповете е добре да знаете, че можете да правите такова видео съдържание със скорост от 240fps. Любителите на селфитата могат да се възползват от 7МР камера в предната част. 

4. Face ID

Всъщност под това име се крие изцяло различен начин, по който можем да отключваме смартфоните си. Face ID е биометрична технология, която наследява Touch ID и позволява със сканиране на лицето от предната камера да се идентифицираме и започнем да работим с iPhone X.

 

 

Идеята на Apple да замени традиционния Home бутон с този 3D сензор за разпознаване на лицата е доста интересна. Благодарение на новата функционалност потребителите също така ще могат да извършват мобилни плащания в Apple Store и iTunes.

 

 

5. Вградена памет и цена

Oчаква се предварителните поръчки на iPhone X да стартират на 27 октомври, а реалните продажби на 3 ноември. Базовата версия на смартфона с 64GB памет може да бъде ваша срещу $999. По-скъпата версия на юбилейния модел, която е с 256GB ще е налична за потребителите на цена от $1149.