Apple представиха официално смартфоните iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Новите модели запазват идентичен дизайн с предходната генерация, но предлагат редица други предимства. Устройствата включват по-добри камери, по-мощни батерии и процесори, и вече могат да снимат видео с 4K резолюция при скорост от 30 кадъра в секунда.

 

Феновете на Apple за първи път ще могат да се сдобият със смартфон на компанията, който предлага 256GB вградена памет. iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се конкурират директно с най-добрите модели с Android. Етои кои са най-интересните характеристики на двата нови смартфона:

1. Дизайн

Новите смартфони имат елегантни алуминиеви корпуси, които се допълват от водоустойчиви покрития, отговарящи на изискванията на IP67 стандарта. Така за първи път iPhone 7 и iPhone 7 Plus предлагат подобна устойчивост на прах и вода. Друга важна разлика е свързана с премахването на класическия 3.5-милиметров аудио жак. Основната причина за това е удобството на потребителите и намаляването на размерите на устройството. В допълнение към стандартнтите Black, Gold, Rose Gold и Silver версиите ще се продава и специална полирана версия с името Jet Black. Във всеки комплект също така ще има адаптор, който е съвместим с 3.5мм. аудио жака.

 

2. Хардуер

iPhone 7 предлага по-висока скорост на работа, защото се възползва от новия Apple A10 Fusion процесор. Aхритектурата е 64-битова и разполага с 3.3 млрд. отделни транзистора. Потребителите могат да очакват 50% по-добра производителност при гейминг и възпроизвеждане на "тежки графики", в сравнение с Appe A9. Компанията определели Apple A10 Fusion като най-бързия процесор за смартфони създаван досега в индустрията. Новите устройства вече ще се продават във версии с 32GB/128GB и 256GB. Apple за първи път са включили и стерео високоговорители и повече възможности за взаимодействие с Home бутона.

 

3. Дисплей

Новите смартфони са първите смартфони, които се възползват от последната генерация ултратънки LCD дисплеи на компанията. iPhone 7 разполага със 4.7-инчов дисплей, който е с 25% по-ярък от панела на неговия предшественик. iPhone 7 Plus е създаден за потребителите, които обичат по-големите размери и предлага 5.5-инчов Retina дисплей с Full HD резолюция и 401ppi. iPhone 7 поддържа резолюция от 1334х750 пиксела при плътност от 326ppi и съотношение на контрастта от 1400:1. 

 

4. Камера 

Камерата винаги е била отличителна характеристика на устройствата на компанията и последното поколение не е изключение от тази тенденция. Apple са разработили изцяло нов сензор, който е с 60% по-бърз и консумира с 30% по-малко енергия. Смартфоните се възползват и от предимствата на четири True Tone светкавици на гърба, допускащи до 50% повече светлина. Сензорите могат да извършват над 100 млрд. операции в секунда и използват алгоритми на машинно обучение. Двата нови смартфона използват усъвършенствани камери с оптична стабилизация на изображенията, които са с 12-мегапикселова резолюция на гърба и 7МР в предната част при iPhone 7. iPhone 7 Plus има широкоъгълен f/1.8 обектив и допълнителен телефото сензор с 12МР резолюция, поддържащи опция за двукратно оптично мащабиране.

 

5. Батерия

Потребителите могат да очакват до 40 часа за слушане на музика, 13 часа за видео в безжични мрежи или до 14 часа за сърфиране в интернет при iPhone 7 с едно зареждане на батерията. В същото време iPhone 7 Plus осигурява 60 часа за аудио, 14 часа за гледане на видео и 20 часа за обаждания през Wi-FI свързаност. Новите устройства също така поддържат и скорост от 450Mbps при бързите LTE мрежи.

 

6. Премиера и цена

Компанията ще стартира продажбите на iPhone 7 и iPhone 7 Plus до броени дни. Предварителните поръчки започват на 9 септември. Цената на базовата версия с 32GB вградена памет е $649 за iPhone 7 и $769 за iPhone 7 Plus. Oфициалната премиера на смартфоните е на 16 септември, като до края на септември ще се продават в 58 страни в глобален мащаб. В България се очаква смартфоните да са налични в мрежите на мобилните оператори от 23 септември.

 

 

Вижте каква ще е цената на iPhone 7 и iPhone 7 Plus