Apple официално сложиха край на спекулациите и представиха първите си смартфони с поддръжка на 5G технологията. Потребителите могат да очакват разнообразие от подобрения свързани със сърфиране в интернет, гейминга, стриймване на мултимедия и мултитаскинг.

 

Интеграцията на 5G модем гарантира безпрецедентни скорости, които ще променят напълно представата ви за достъп до приложения и мултимедия. Това е впечатляваща иновация, която закономерно намира място дори в бюджетните версии на iPhone 12. Базовият модел ще може да се купи за $799.

 

Още от Digital: Каква е разликата между iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max - цена, характеристики и дизайн

 

 

Предварителните поръчки стартират на 16 октомври, а реалните продажби на 23 ноември. iPhone 12 има 6.1-инчов OLED дисплей и е с 11% по-тънък, 15% по-компактен и 16% по-лек от своя предшественик. Резолюцията на Super Retina XDR екрана е 2532х1170 пиксела, който поддържа HDR10, Dolby Vision и HLG.

 

 

iPhone 12 има корпус от керамично стъкло, което е разработено съвместно с Corning и е съвместим с MagSafe системата за прикачване на аксесоари, чрез магнити. Новият смартфон има 12МР+12МР камери с по-голяма апертура от f/1.6, в сравнение с f/1.8 на iPhone 11. Това позволява на сензора да допуска повече светлина за същия интервал от време, което е подходящо за различни режими на снимане.

 

 

Apple са актуализирали Deep Fusion алгоритмите, които анализират и подобряват качеството на определени обекти в снимките. Нощният режим вече ще работи с всички камери, включително 12МР селфи сензор.

 

 

Високата производителност ще се гарантира от 5-нанометровия Apple A14 процесор, който консумира с 30% по-малко батерия. Вградената памет е 64GB/128GB/256GB. Разнообразието от цветове включва пет модела: Stealth Black, Vibrant Red, Soft White, Fresh Green и Blue. Една от разликите между iPhone 12 и премиум моделите е отсъствието на телефото камера.

 

 

iPhone 12 mini е най-лекият и компактен смартфон с поддръжка на 5G мрежи в индустрията и има стратегическо значение за компанията. Дисплеят е с 5.4-инчов диагонал, което се дължи предимно на премахването на Тоuch ID сензора.

 

 

Apple обещават с 50% по-бърза скорост от A13 процесора, както и подобрен четириядрен GPU. Другите тeхнически спецификации на iPhone 12 mini са идентични с iPhone 12. Стартовата цена e $699, като реалните продажби започват в началото на ноември.