Apple сложиха край на дългото очакване и представиха официално смартфоните iPhone 11. Както се очакваше серията включва три модела. Подобренията са разнообразни и обхващат дизайна, софтуер, батерията, камерата и др. Феновете на компанията ще останат доволни от подобренията в най-добрите смартфони от серията iPhone досега. Устройствата имат IP68-сертифицирани покрития, които ги предпазват от вода и прах.

 

 

1. Дисплей

iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. имат Super Retina XDR дисплеи, които гарантират максимално наситени цветове и реалистични кадри. iPhone 11 е 6.1-инчов смартфон с Liquid Retina дисплей, докато премиум версиите ще предложат безрамкови дисплеи с 5.8" и 6.5" диагонали при iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Новите смартфоните се отличават със съотношение на контраста  от 2 000 000:1. Плътността на пикселите е 458ppi, което най-високата стойност в iPhone досега. Яркостта е 1200 нита при iPhone Pro.

 

 

2. Камера

Стандартната версия на смартфона вече разполага с камера система, която включва 12МР камери, като единия от сензорите е Ultra-Wide и поддържа двукратен оптичен зуум. Допълнителната True Tone светкавица улавя с 36% повече светлина. iPhone 11 може да записва видео с 4K резолюция при 60 кадъра в секунда и поддържа "Slow-Mо" и "Time Lapse" режими на снимане.

 

 

Селфи камерата е оптимизирана да прави 4K видео при 60fps. В същото време iPhone 11 Pro и iPhone Pro Маx имат тройна задна камера. Основният обектив е 26mm f/1/8 с оптична стабилизация на изображенията и е допълнен от 12МР "Ultra-Wide" камера със 120-градусов зрителен ъгъл и 13mm f/2.4. Третият обектив е телефото с 52mm f/2.0 сензор.

 

 

4. Процесор и RAM

Високата производителност се гарантира от новия Apple A13 процесор, който бе определен от компанията като "най-бързия чип" за смартфони в света. Aрхитектурата разполага с впечатляващите 8.5 млрд. транзистора, които са допълнени от подобрено звено за невронна обработка от трета генерация. Компанията обещава и най-високата производителност на графичния процесор. Съчетанието между тези два фактора превръща iPhone 11 в мощни смартфони подходящи за гейминг и работа с професионални приложения.

 

 

5. Батерия

Новият смартфон на компанията подобрява с 1 час досегашния рекорд на iPhone Xr за най-добър живот на батерията. Според официалните данни iPhone 11 Pro Max осигурява пет часа повече време от iPhone Xs Max, като iPhone 11 Pro издържа с четири повече от iPhone Xr. Предвидена е опция за бързо зареждане, както и за зарядните с популярни стандарт Qi. Компанията обещава до 20 часа време за видео и двойно повече за слушане на музика.

 

 

6. Цена и други

Продажбите на iPhone 11 стартират на цена от $699. Потребителите ще могат да купят iPhone 11 Pro за $999, докато iPhone 11 Pro Max ще се продава за $1099. Официалните доставки стартират от 20 септември, като в следващите дни ще започнат предварителните поръчки в Европа. iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max ще са налични в Gold, Space Gray, Silver и Midnight Green цветове.

 

 

Oще от Digital: Седем полезни съветa и приложения за по-пълноценно използване на портретния режим в iPhone