Huawei официално представи най-новите модели от дългоочакваната серия Mate. Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro представляват истински пробив в смартфон индустрията, благодарение на новия Kirin 970 – първата мобилна платформа с изкуствен интелект на Huawei.

 

Huawei Mate 10 Pro

 

Предлагащи невиждано до този момент интелигентно мобилно преживяване, Mate 10 и Mate 10 Prо са базирани на AI подобрения и машинно обучение, които вникват реално в начина, по който се свързваме и общуваме със света. Ето и най-интересните функции в Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro.

Huawei Mate 10

 

1. Мощен процесор Kirin 970 - първият смартфон процесор в света с изкуствен интелект (AI)

 

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro са първите устройства, захранвани от новия процесор Kirin 970, който използва базирана на изкуствен интелект архитектура за постигане на чувствително по-висока скорост на работа на смартфона и по-персонализирано изживяване за потребителя.

 

Huawei Mate 10 Pro

 

Kirin 970 се произвежда по високотехнологичен TSMC 10nm процес и е изграден от три звена - осемядрен централен процесор ARM Cortex, първия на пазара Mali G72 12-ядрен графичен процесор (GPU) и първия работещ като самообучаваща се невронна мрежа процесор (NPU), разработен специално за мобилни устройства. Kirin 970 разполага още с нов двоен ISP процесор (Image Signal Processor), който осигурява и базирана на изкуствен интелект фотография.

 

 

Специализираният NPU, комбиниран с иновативната мобилна изчислителна архитектура HiAI на Huawei, водят до повишаване на производителността на Kirin 970 с 20% и до с 50% по-висока енергийна ефективност за свързаните с изкуствен интелект задачи. Така серията Mate 10 включва най-бързият в света смартфон, поддържащ свръхбърза LTE свързаност и скорост на сваляне на съдържание. Устройството предлага още двойна 4G SIM поддръжка (и двата SIM слота поддържат 4G) и  двойна VoLTE свързаност.

 

HuaweiMate 10 Pro

 

Чрез съчетаването на индивидуална и колективна интелигентност в базирана на изкуствен интелект система, интегрирана в самото устройство, новата серия Mate отговаря на въпроси на потребителите в реално време, осъществява разпознаване на типа сцена и обектите при снимане, и може да прави бърз превод от чужд език. Освен това, Kirin 970 е отворена за трети страни, базирана на изкуствен интелект платформа, което дава възможност на всеки разработчик да даде воля на въображението си и да създава нови, базирани на изкуствен интелект приложения.

 

HuaweiMate 10 Pro

 

2. Huawei FullView дисплей, с безрамков дизайн и поддръжка на технологията HDR10

 

С най-новия FullView Display на Huawei, Mate 10 предлага невероятен 5.9-инчов дисплей със съотношение на страните 16:9, едва забележима рамка и технология HDR10 за живи и ярки цветове. 6.0-инчовият Huawei Mate 10 Pro разполага с 18:9 OLED FHD+ дисплей с отлично съотношение на екрана към тялото на телефона, и HDR10 възпроизвеждане на видео с висок динамичен контраст.

 

HuaweiMate 10 

 

Иконичните нови Mate устройства имат 3G Glass корпус, с красива и симетрична за четирите им страни извивка за ергономичен захват. Силно отразяваща светлината лента на гърба поставя акцент върху новата двойна камера, съвместно разработена с Leica. Сензорът за пръстови отпечатъци на Huawei Mate 10 е разполовен отпред, а при Huawei Mate 10 Pro е на гърба, за да освободи максимално място за екрана; Mate 10 Pro е  IP67 водо- и прахо-устойчив.

 

Huawei Mate 10 

 

3. Нова двойна Leica камера

Huawei отново си сътрудничи с Leica при създаването на двойния обектив на Mate 10 и Mate 10 Pro. Камерата комбинира 12-мегапикселови цветни + 20-мегапикселови монохромни сензори, оптична стабилизация на картината (OIS), най-голямата в света двойна f/1.6 бленда, и базирани на изкуствен интелект „боке“ ефект и цифрово приближение.

 

Камерите на Mate 10 Pro

 

 

Базираното на изкуствен интелект разпознаване на сцената и обекта при снимане води до автоматично интелигентно избиране на най-подходящите настройки на камерата, която използва изкуствен интелект както в цифровото приближение, така и в разпознаването и проследяването на движещи се обекти за по-ясни портрети и снимки с по-висока острота.  

 

 

4. HUAWEI SuperCharge технология, с TÜV Safety сертификат за сигурност и безопасност

Mate 10 и Mate 10 Pro идват с 4000 mAh батерия с висока плътност и TÜV Safety сертифицирана  HUAWEI SuperCharge технология. Разходът на енергия също се управлява на база на изкуствен интелект, който разбира поведението на потребителя и управлява ресурсите в посока оптимизиране живота на батерията.

 

Huawei Mate 10 Pro

 

5. Нов, опростен EMUI 8.0, базиран на Android 8.0 Oreo

 

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro идват и с най-новия EMUI 8.0, захранван от Android 8.0 Oreo. Той включва  функцията Smart Screen за разделяне на дисплея между две интелигентно групирани приложения, както и усъвършенствани опции за извеждане на картината на по-голям презентационен екран, при което личните известия и входящи обаждания се визуализират само на екрана на телефона.  

 

Huawei Mate 10 Pro

 

6. Цени и наличност в България

Ето какви ще са цените на устройствата в Европа: Huawei Mate 10 (64GB + 4GB) - €699, Huawei Mate 10 Prо 128GB+6GB) - €799

 

Устройствата от новата флагшип серия ще бъдат в продажба на европейския пазар през ноември месец, като в България ще се предлагат моделите Mate 10 Prо и Mate 10 Lite. Huawei Mate 10 е наличен в 4 цвята.

 

Huawei Mate 10 Pro

 

Още от Digital: Как лесно да прехвърлим информацията към новия си Huawei смартфон