Honor представи официално и в Европа новия си смартфон View 20. Той е първият модел в дъщерния бранд на Huawei, който има миниатюрен прорез само за обектива на предната камера и при това е в ъгъла на дисплея. Но това далеч не е единственото, с което новият телефон се откроява. Digital ви преставя най-интересните функции в смартфона.

 

View 20 е смартфон с предна камера, вградена в дисплея

Прорезите в дисплеите бяха основна тенденция в  смартфоните през миналата година и далеч не толков ахаресвана от потребителите. Същевременно обаче хората искат по-голяма част от предния панел да бъде ддоминирана от дисплея и ръбовете на рамката да са минимални. Затова през тази година тенденция ще е друго дизайнерско решение – миниатюрни прорези само за предната камера, а сензорите ще са скрити в долната част на панела. И макар камерата да е съвсем малка, тя е с 25МР сензор и F/2.0. Диаметърът на дупката в дисплея е само 4,5мм. Камерата поддържа AI режим, нощни снимки, анимирана добавена реалност, видео със забавен каданс и др.

 

 

3D ToF сензор и 48МР основна камера

Honor View 20 има и още с какво да се похвали. Например своя 3D ToF (Time of Flight) сензор на гърба. Сензорът е част от конфигурацията на двойната камера, която има 48МР основен сензор на Sony IMX586 с f/1.8 9 LED светкавица. Сензорът позволява на смартфона да създава 3D автари на потребителите и да променя заснетите обекти. Honor View 20 има и процесор Kirin 980, който извършва обработката на 3D ToF камерата. Освен това поддържа и EIS за намаляване на трептенията по време на снимане на видео.

 

 

Може да се използва като десктоп

Смартофните в наши дни са толкова мощни, че е грехота да се използват само за мобилни приложения и дейности. Honor View 20 има десктоп режим, който позволява на потребителя да свърже телефона с монитор, клваиатура и мишка и да го използва като заместител на настолен компютър за повечето обикновени дейности.

 

 

Автоматично превключване между мобилен интернет и WiFi

Honor View 20 идва и с функцията Link Turbo. Тя позволява на телефона да избира кога автоматично да превключи между WiFi връзка и мобилен интернет и обратно. Превключването ще се прави когато качеството на единия от двата сигнала е по-добро и връзката е по-стабилна и без да прекъсва с дори гледането на стрийм.

 

 

Освен това телефонът позволява на потребителя и да настройва кои приложения да използват само мобилна или само WiFi връзка. Например може да се конфигурира, че приложението за мобилно банкиране да използва само мобилна връзка. Така дори когато телефонът е свръзан с отворена WiFi мрежа, даните на това приложения ще преминават през по-сигурната мобилна връзка.

 

V-образна текстура на корпуса

Honor View 20 залага и на атрактивния дизайн. Той използва 3D стъклен панел и на гърба, като има и интересна V-образна текстура на цвета. Тя е особено видима при отразяването на светлина. Телефонът ще се продава в няколко цвята, включително синьо, червено и черно.

 

 

Наличност

В България Honor View20 ще е наличен от началото на февруари в цветовете сапфирено синьо и среднощно черно. Свободната цена на модела за версията с 6GB RAM + 32 GB ROM ще бъде 1149 лв.

 

Още от Digital: Цената на Honor View 20 в България ще бъде 1149 лв.