Дългоочакваното трето поколение на смартфоните Pixel вече е факт и устройствата предлагат редица нови функции и подобрения, които ще улесняват ежедневната ни работа. Моделите предлагат съчетание между софтуерни иновации, нов хардуер и последните новости в изкуствения интелект. Компанията се е постарала Google Pixel 3 да подобри всеки един аспект на смартфоните и определено се е справила и дори надминала себе си в тази цел. 

 

 

Смартфоните имат изрязан дисплей и продължават да залагат на основна камера с един обектив в задната част. Първото нещо, което веднага привлича внимание е минималистичния дизайн. Google Pixel 3 позволят да активирате услугата Google Assistant с едно докосване на рамката около екран и също така поддържат опция за безжично зареждане. Сензорът за пръстов отпечатък се казва Pixel Imprint и може да се използва за да отваря менюто с нотификации.

 

 

1. Дизайн 

Елегантната визия е допълнена и от интеграцията на стъклени компоненти в корпуса, които се сливат в екрана в ефектен моноблок. Смартфоните също така са IP68-сертифицирани, което осигурява защита срещу прах и вода на дълбочина от над метър и половина в продължение на 30 минути. В горната част са разположени двойната предна камера, сензора за близост и околна светлина, а под дисплея мощните високоговорители.

 

 

2. Дисплей

Google Pixel 3 разполага с 5.5-инчов AMOLED дисплей с резолюция от 2160х1080 пиксела при плътност от 440ppi. За сравнение по-големия смартфон предлага 6.3-инчов екран с по-добра разделителна способност от 2960х1440 и 523ppi. Извън тези параметри визията на устройствата е идентична и предлагат малкия Notch прорез в горната част. Новите смартфони са осезаемо по-тънки и леки от предшествениците си. 

 

 

3. Камера

Въпреки големия интерес към двойните камери Google Pixel 3 смартфоните имат по един 12.2-мегапикселов обектив в задната част. Тук е момента да отбележим. че това е Sony IMX обектив, поддържащ лазерен автофокус и усъвършенствана система с Dual Pixel Phase Detection. Потребителите могат да използват и атрактивни функции като Top Shot, Photobooth и Super Res Zoom, за да извлекат максимума от новите камери. Отпред има двойни камери с 8-мегапикселова резолюция. 

 

4. Хардуер

Високата производителност се гарантира от осемядрен Qualcomm Snapdragon 845 процесор, който е произведен с 10-нанометрова технология. Четири от ядрата му работят на 2.8GHz, а останалите на 1.7GHz. Новата архитектура осигурява с 30% по-бърза скорост на работа и с поне 25% по-ниска консумация на енергия. Графичният чип е Adreno 630, който предлага още по-добри възможности за гейминг и работа с тежки приложения. Смартфоните ще се продават във версии с 4GB или 6GB RAM.

 

 

5. Батерия и цена

Google Pixel 3 има 2915mAh батерия, докато тази стойност при по-големия Pixel 3 XL е 3450mAh. Смартфоните ще гарантират още по-дълъг живот с едно зареждане, благодарение на допълнителни оптимизации на Android 9.0. Устройствата ще са налични на пазара в три цветови конфигурации: Just Black, Not Pink и Clear White. Цената на 64GB версия на Google Pixel 3 е $799, докато 128GB модел ще струва $899. В същото време Google Pixel 3 XL ще се продава за $899 и $999.

 

 

Oще от Digital: Защо Android 9 Pie ще промени завинаги смартфоните