Sony представи WF-1000XM4 – най-новия си изцяло безжичен модел от получилата широко признание серия 1000X. Слушалките WF-1000XM4 постигат нови, водещи за индустрията нива на шумопотискане и качество на звука. Създадени, за удобство на всяко ухо, слушалките предлагат персонализирано изживяване, което се адаптира към всяка ситуация.

 

 

Още по-ясен звук, още по-малко шум

WF-1000XM4 осигуряват водещо за индустрията шумопотискане. Новоразработеният интегриран процесор Integrated Processor V1 осигурява още по-добро шумопотискане. Специална разработка на Sony, интегрираният процесор Integrated Processor V1 стъпва върху известния с шумопотискащите си характеристики чип на Sony QN1 и ги доразвива. Благодарение на подобреното шумопотискане и едночиповата Bluetooth технология “System on Chip се постига най-високото в индустрията ниво на шумопотискане и по-висока енергийна ефективност в сравнение с предходни модели.

WF-1000XM4 са с двойни микрофони със сензор за шум и отлично шумопотискане. Когато разполагате с два микрофона със сензор за шум за всяко ухо - един за околната среда и един за глас, околният шум се чува и анализира, с което се постига шумопотискане с изключителна прецизност.

 

 

Новоразработеният 6мм възбудител с 20% увеличение в обема на магнита също допринася за по-добрите шумопотискащи характеристики на WF-1000XM4. Увеличеният обем на магнита и гъвкавата диафрагма спомагат за подобряване на качеството на звука при ниски честоти и подобрява шумопотискането, като генерира високо прецизен потискащ сигнал в нискочестотния обхват.

Новоразработените шумоизолиращи тапи на слушалките Noise Isolation Earbud Tips осигуряват плътно прилягане на новите WF-1000XM4. Новите тапи са изработени от уникална полиуретанова пяна, която е мека и еластична за максимална контактна повърхност между тапите и ушния канал. Това елиминира всички празнини и се постига пълна изолация на звука и намаляване на шума, както и по-плътно и стабилно прилягане в ушния канал.

 

 

Дори и във ветровити дни нищо няма да ви попречи да се потопите в музиката. Режимът за автоматично понижаване на шума засича кога е ветровито и автоматично потиска звука от вятъра.

 

Изключително качество на звука

WF-1000XM4 вече поддържат технологията High-Resolution Audio Wireless благодарение на LDAC - възприетата в целия бранш технология на Sony за кодиране на аудио сигнала. LDAC предава приблизително три пъти повече данни (при максимална скорост на пренос 990 kbps) в сравнение с конвенционалното Bluetooth аудио, което ви позволява да се насладите на съдържание с висока резолюция при изключително качество, максимално близо до това, което се постига с отделна кабелна връзка.

Благодарение на специално разработените 6мм възбудители се постига динамичен звук въпреки малкия им размер, а гъвкавата диафрагма възпроизвежда богати баси. Интегрираният процесор Integrated Processor V1 също допринася за по-доброто качество на звука, намалява изкривяването и позволява обработването на LDAC кодеци и DSEE Extreme.

 

 

С помощта на Edge-AI, DSEE Extreme (механизъм за подобряване на цифровия звук) компресираните цифрови файлове с музика се реставрират в реално време. Благодарение на динамичното разпознаване на инструментите, музикалните жанрове и отделните елементи на всяка песен като вокали и интерлюдии се реставрира пълният обем на звука, който се губи при компресиране, за по-богато изживяване при слушане.

 

Истински интелигентно слушане

Технологията Speak-to-Chat получи висока оценка за своята иновативност, когато беше представена за първи път в модел с лента за глава - WH-1000XM4. Функцията вече е налична и за WF-1000XM4 и позволява провеждането на кратки разговори без сваляне на слушалките. Когато започнете да говорите на някого, Speak-to-Chat автоматично слага музиката на пауза и пропуска околния шум, за да можете да проведете разговор.

Това е удобна функция, ако желаете да оставите слушалките включени или ръцете ви са заети. Когато разговорът приключи, музиката се пуска отново автоматично. Speak-to-Chat разпознава и реагира на вашия глас. Функцията използва технологията за прецизно улавяне на гласа Precise Voice Pickup, която комбинира четири микрофона и сензора с усъвършенствана обработка на аудио сигнала.

 

 

Режимът Quick Attention е наличен за WF-1000XM4, така че ако желаете да чуете някое съобщение или да кажете нещо набързо, просто поставете пръста си върху лявата слушалка, за да намалите силата на звука и да пропуснете звука от околната среда.

Слушалките WF-1000XM4 предлагат и функцията Adaptive Sound Control - интелигентна функция, която усеща къде се намирате в момента и какво правите – например, дали пътувате, дали се разхождате или чакате – и променя съответно настройките на околния шум за идеалното преживяване, докато слушате. Можете да изберете Adaptive Sound Control да се научи да разпознава места, които често посещавате, като вашия офис, фитнес или любимо кафене и да персонализира звука спрямо ситуацията.

Слушалките разполагат с възможност за мигновено поставяне на пауза и обратно пускане за лесно слушане. Просто свалете слушалките от ушите и музиката спира, благодарение на сензора за разстояние, който засича кога носите едната или двете слушалки. Просто ги поставете пак обратно и музиката се включва отново.

 

 

Насладете се на отлично качество на разговорите

Hands-free разговорите са дори по-добри с WF-1000XM4 благодарение на технологията за прецизно улавяне на гласа Precise Voice Pickup. Като използват едновременно технологията Precise Voice Pickup, микрофоните и сензора за костно провеждане, WF-1000XM4 улавят вашия глас ясно и точно за лесни hands-free разговори. Пространственото филтриране на микрофоните е калибрирано така, че да улавя единствено звуците от устата.

С подобрено съотношение сигнал/шум, микрофоните улавят всяка дума, дори когато около вас има много шум. В допълнение към това, новият сензор за костно провеждане улавя единствено вибрациите от вашия глас и не регистрира звуците от околната среда, което позволява още по-ясна реч по време на разговори. Шумопотискането допълнително подобрява качеството на вашите обаждания през WF-1000XM4, тъй като ви позволява да чувате отсрещната страна по-ясно, дори и в шумни ситуации.

 

 

Още по-добро прилягане

От представянето на първите слушалки за поставяне в ухото в света през 1982 г. (MDR-E252), Sony натрупва анализи на огромни количества данни за формата на ушите по света. Слушалките WF-1000XM4 са резултатът от това проучване, като комбинират форма, която точно съответства на ушната кухина, с нов ергономичен дизайн на повърхността за по-стабилно прилягане.

Вече можете да намерите точната форма за своите уши с приложението на Sony | Headphones Connect. Приложението ви предлага няколко прости замервания, за да откриете идеалния размер на шумоизолиращите тапи, за да получите гарантирано максимално качество на звука и минимум страничен шум. Вече може да се насладите на максимален комфорт и страхотен звук.

WF-1000XM4 са разработени да са по-малки и леки, но с безкомпромисно качество. Дизайнът на слушалките е преработен, за да е 10% по-малък от този на предходното поколение, без да се компрометира качеството на звука или животът на батерията. Те са леки, което ги прави идеалния спътник през дългите дни навън, а калъфът за зареждане е 40% по-малък.

 

По-добра Bluetooth връзка

Слушалките WF-1000XM4 са идеалният избор за гледане на телевизионни програми, филми и всякакво друго съдържание. Усъвършенстваната безжична връзка прецизно синхронизира това, което виждате на екрана, с това, което чувате в слушалките, за по-приятно гледане без почти никакво забавяне.

Оптимизирането на алгоритъма за предаване на сигнала с помощта на интегрирания процесор Integrated Processor V1 прави връзката по-стабилна и с по-малко прекъсвания, дори и в среда със смущения, което означава, че WF-1000XM4 могат да предложат по-чиста и стабилна Bluetooth® връзка.

 

Насладете се на впечатляващо дълъг живот на батерията и изцяло безжично зареждане

С WF-1000XM4 можете да слушате цял ден. Можете да се насладите на цели 8 часа употреба без прекъсване на самите слушалки и допълнителни 16 часа от калъфа. Това означава заряд за цели 24 часа всеки път, когато напуснете дома. Бързате? Бързо 5-минутно зареждане ви дава до 60 минути време на възпроизвеждане, а приложението на Sony | Headphones Connect ще ви уведоми, когато зарядът на калъфа падне под 30%.

С WF-1000XM4 не са необходими кабели, благодарение на удобното безжично зареждане с технологията Qi. С технологията Qi можете да използвате дори и смартфон, като например последния модел Xperia, чрез функцията за споделяне на батерията, за да заредите своите слушалки и калъф за зареждане.

 

Водоустойчивост

С клас на водоустойчивост IPX4, WF-1000XM4 не могат да се повлияят от пръски вода или пот, така че можете да продължите да се движите в ритъма на музиката. Независимо дали тичате за автобуса в дъжда, или сте седнали в комфортния си офис, тези слушалки ви дават всичко, от което имате нужда.

 

Лесно свързване и функция за гласов асистент

Търсите hands-free помощ? Просто кажете “Hey Google” или “Alexa”, за да активирате предпочитания от вас гласов асистент. Можете да се забавлявате, да се говорите с приятели, да получавате информация, да слушате музика, да получавате известия, да настройвате напомнящи аларми и други.

Слушалките WF-1000XM4 поддържат новата полезна функция на Google за бързо сдвояване Fast Pair. С едно докосване WF-1000XM4 могат да се сдвоят бързо и без усилие през Bluetooth с всяко ваше Android устройство. Функцията Fast Pair на Google ви позволява лесно да откриете своите слушалки и ви известява, когато батерията е включена или колко е оставащият заряд. Слушалките предлагат и Microsoft Swift Pair, което улеснява свързването към устройства с Windows 10.

WF-1000XM4 имат интуитивни настройки за управление само с докосване за бърз и лесен контрол върху начина ви на слушане. Управлявайки само с докосване, можете да активирате функциите Noise Cancellation, Ambient Sound, Quick Attention или просто да пропускате, слагате на пауза или пускате отделни песни.

 

По-добри и за околната среда

Опаковката на WF-1000XM4 е без пластмаса и е разработена на принципа на ниската токсичност и философията “създавай така, че да можеш да използваш повторно”, т.е. на по-голяма социална отговорност. За да се намали количеството отпадъци, 99% от хартиената опаковка, с изключение на етикетите, са произведени от рециклирани и устойчиви материали, разработени специално за Sony.

 

Потопете се в звука

С WF-1000XM4 можете да се насладите на 360 Reality Audio, ново завладяващо аудио изживяване, което е достъпно в комбинация със смартфон Android™/iPhone с инсталирано приложение за стрийминг услуги. Изживяването, когато слушате с 360 Reality Audio, ви позволява да се потопите в музиката, сякаш сте на концерт на любимия си артист. Потребителите могат да се насладят на персонализирано завладяващо музикално изживяване, идеално оптимизирано за всеки отделен вкус с помощта на слушалките WF-1000XM4 и приложението на Sony | Headphones Connect.

В кутията ще намерите 3 размера шумоизолиращи тапи, както и USB-C кабел за зареждане.

 

Цена и наличност

WF-1000XM4 са налични в черен и сребърен цвят на цени от приблизително 499 лв. от юни 2021 г.