Всеки има свое мнение за „облака“. Някои смятат, че това е тъмно, страшно и изпълнено с ненужен риск място, докато други биха казали, че облакът е пътят към по-добра производителност и намаляване на разходите им.

 

Истината е, че облакът безспорно има потенциала да отвори цяло ново измерение на възможности пред вас. От PC Mag изтъкват 6 предимства на облачните услуги. Ето кои са те:

 

1. Незабавен достъп до данните ни

Облачните услуги за съхранение предлагат наистина страхотна възможност. Те ни дават спокойствието, че независимо къде сме щом имаме Wi-Fi връзка, можем да получим достъп до файловете си от всеки компютър, таблет или смартфон. А това е наистина много освобождаваща мисъл.

2. Безплатно пространство

Всички големи облачни услуги предлагат безплатно място за съхранение на данните ви. При нужда от повече може да си закупите. Вижте как може да получите допълнително безплатно място в Dropbox.

3. Не трябва да инвестирате в допълнителни устройства за съхранение

Вече не ни се налага да носим навсякъде с нас своите флашки и преносими твърди дискове, защото услугите за съхранение, базирани на облака са факт. Освен това защо да инвестирате във външен хард диск или NAS устройство когато може да прехвърлите всичките си ценни файлове и снимки на сървърите на някоя компания.

4. Сигурност

Кибератаките за съжаление са реална част от съвременни свят, но винаги може да използвате услуга, която криптира вашите данни.  Това ще ви осигури допълнителен слой на сигурност и ще защити файловете ви дори от доставчиците на облачната услуга.

5. Лесен и бърз процес

Повечето потребители позволяват всички техни файлове да се качват автоматично в облака, но това е сигурен начин бързо да се изпълни предоставеното пространство за съхранение. В зависимост от услугата, която използвате, можете да избирате кои файлове да се съхраняват в облака. Ако вашите файлове са разпръснати по сървърите на различните компании – документи в Drive, музика в iCloud, снимки в Dropbox – може да използвате интеграционна услуга, за да организирате всичките си файлове на едно място. Такава услуга е ExpanDrive. 

6. Лесно споделяне

Ако се нуждаете от гъвкави решения за споделяне на файлове по надежден начин, няма по-добър начин от споделянето им в облака и даването на достъп до тях на желаните хора. Освен това, облачните услуги елиминират рисковете със сигурността, които произтичат от ползването на файлове, прикачени към имейл.

 

Вижте още как подхождат хората към облачните услуги