В света има милиони фенове на влакчетата на ужасите, които буквално могат да ви обърнат с главата на долу. Така наречените Roller Coaster са удоволствие което граничи с ужаса и дори с мазохизма, но едва ли има човек, който е отишъл на лунапарк и да не иска да се повози на този екстремен атракцион.

В България влакчетата на ужасите са доста скромнички, но на различни места по света има доста впечатляващи съоръжения. Обикновено на количките в които се возят посетителите са монтирани камери, които правят снимки и видео, за да могат хората последствие да видят емоциите и реакциите си.

 

 

Този път обаче камерата е уловила нещо, което може да се случи само веднъж. Докато мъж се забавлява и куфее от удоволствие, забелязва че от съседна, движеща се по трасето количка изпада смартфон.

Във видеото, което сме приложили над тази статия можете да видите какво ще се случи след това.

 

Историята на влакчето на ужасите

Повечето хора смятат, че влакчето на ужасите е с американски произход, но грешат. Истината е, че  родината на това популярно по света забавление е Русия. Още пре XVII век, в Санкт Петербург се появил атракцион, наречен "Руски Планини". Съоръжението било с височина от 24 метра, като ъглите на промяна на треакторията при движение, достигали 50 градуса.

 

 

Най-високото влакче на ужасите

Най-високото влакче на ужасите обаче се намира в САЩ. То се казва Kingda Ka и е с височина от 139 метра.

Най-високото влакче на участие на "Стария континент" пък е доста запомнящо се и емблематично. То се намира в Италия, високо е 112 метра и е собственост на Ferrari, като е позиционирано в едноименният им "Ferrari Land" в който всеки фен на червените суперавтомобили би искал да прекара поне един ден от живота си.

 

Още от Digital.bg: Защо Samsung може и да не помогне на Huawei с производството на процесори

 

Музика: Bensound.com