Външните хард дискове са практичен начин за съхранение на важни данни, обмен на по-големи файлове или за използване на едни файлове на няколко различни устройства. Външният хард диск е полезен аксесоар за всеки, който има ежедневен досег с технологиите. Хубавото е, че вече не са особено скъпи. Ето кои са най-евтините външни дискове на нашия пазар с поне 1ТВ капацитет.

 

Seagate Backup Plus 1TB

Този външен диск на Seagate е направен за лесно създаване на резервни копия на файлове. Чрез допълнителния софтуер на Seagate създаването на резервен архив може да става много лесно. Разбира се, устройството може да се използва и като обикновен твърд диск. Скоростта на трансфер на данни може да достига до 220MB/s. Поддържа UB 3.0.

Цена: 136.80 лв.

A-DATA 1TB NH13

Този модел на A-DATA е насочен към бизнес потребителите. Той използва USB 3.0 и може да достига до 109MB/s скорост на трансфер. Дизайнът на корпуса е направен така, че да устоява на ежедневен страс и леки удари. Освен това е максимално компактен, за да може да се носи навсякъде и да осигурява достъп до данните на него.

Цена: 133.20 лв.

 

 

A-DATA 710M Military

Харесвате по-екстремния начин на живот, но искате да имате достъп до любимите си файлове наистина навсякъде? Този диск на A-DATA може да е полезен избор. Той има подсилен корпус, който е водо- и удароустойич. Освен това е защитен и от прах. При това защитата е достатъчно устойчива, че да отговаря на военните стандарти. Например може да издържи под 1.5 метра вода в продължение на час. Поддържа USB 3.0.

Цена: 138.00 лв.

 

 

Toshiba Store Canvio 2.5 1TB

Елегантен и компактен външен диск на Toshiba. Той е насочен към обикновените потребители и им помага да създават резервни файлове с вградения софтуер. Използва USB 3.0 и достига 5Gbps трансфер на данните. Може да бъде защитен и с парола за достъп.

Цена: 139.00 лв.

 

 

Western Digital MyPassport WDBYNN0010BRD-WESN

Външен диск за тези, които искат да защитят файловете си максимално. Идва със специален софтуер за защита, който може да криптира файловете на диска. При това криптирането е 256-битово AES на хардуерно ниво. Поддържа и автоматично синхронизиране на файловете.

Цена: 146.00 лв.