Еволюцията на фитнес тракерите е впечатляваща. Хората са имали възможността да следят активността и здравето си почти толкова дълго, колкото съществува фитнеса.

 

Първото безжично устройство за следене на сърдечния ритъм е Polar Sport Tester PE 2000, който излиза през 1982 година. Оттогава насам индустрията за фитнес джаджи се разви много.

 

За онези, които имат намерение да си купят фитнес гривна за първи път може би е разумно да започнат с някоя достъпна опция. Въпреки че има разнообразни модели от висок клас – като Apple Watch Series 3 и Fitbit Versa, има разбира се, и много по-евтини модели. От Digital Trends са съставили списък с най-евтините фитнес гривни за 2018 година.

1. Най-добрият избор: Fitbit Flex 2

Fitbit Flex 2 е достъпен продукт от водещата марка в бизнеса. Гривната предлага много функции, включително целодневно автоматично проследяване на активността, проследяване на извървените крачки, изгорени калории, разстояние, активност по часове и стационарно време. Наблюдението на активността се допълва от обширни функции за проследяване на съня, включително и тиха аларма. Fitbit Flex 2 е водоустойчив до 50 метра, което ви позволява непрекъснато да носите устройството – нещо, което определено е плюс.

 

Макар че Flex 2 няма дисплей, цветно кодираните светодиодни светлини ви предупреждават за текстови съобщения, повиквания и осигуряват напомняния. Flex 2 разполага с автоматична безжична синхронизация с вашия смартфон като устройствата от висок клас, живота на батерията също е впечатляващ, с продължителност до около пет дни. Устройството е елегантно и ако предпочитате по-стилен външен вид, може да закупите допълнителни аксесоари.

 

2. Най-добрият дисплей: Huawei Band 2 Pro

Много евтини фитнес тракери нямат екрани, но Huawei Band 2 Pro е изключение от това правило. Освен това разполага с GPS проследяване. Huawei Band 2 Pro осигурява и стандартно проследяване на стъпки, сън, пулс и има сензор за VO2 max (максималното количество приет кислород). Устройството лесно се сдвоява с всеки смартфон, като ви гарантира, че никога няма да пропуснете обаждане, съобщение или аларма.

 

Huawei са направили Band 2 Pro водоустойчив до дълбочина от около четиридесет метра, което ви позволява да плувате и да се къпете без да се налага да го сваляте.

 

3. Най-добър живот на батерията: Garmin Vivofit 4

Garmin е друга компания, която прави огромни крачки напред във фитнес индустрията. Garmin Vivofit 4 е един от най-достъпните продукти на компанията и, въпреки че е простичко устройство, то осигурява основните фитнес функции и има малък цветен дисплей. Vivofit 4 следи стъпки, разстояния и изгорени калории и предлага възможност за наблюдение на съня.

 

Интегрираната система Move IQ е интелигента функция на Garmin, която осигурява автоматично откриване на активността и се синхронизира с Garmin Connect, където класифицира всеки тип дейност. Garmin Connect също така ви позволява да запазвате, планирате и споделяте вашите дейности.

 

Въпреки, че Garmin Vivofit 4 има много какво да предложи по отношение на фитнес функциите, най-важното в него е издръжливостта на батерията му – над 1 година. Ако не ви притеснява липсата на възможност за проследяване на сърдечната честота и GPS, то не подминавайте това устройство.

 

4. Персонализирани резултати: Moov Now

Този иновативен продукт разполага с 9-осов акселерометър, който може да проследява много повече от извървени стъпки и изразходени калории. Натрупването на специфични за дейността ви данни дава възможност за предоставяне на персонализирана информация, тоест носенето на Moov Now е като да имате личен треньор навсякъде с вас.

 

Тракерът помага за коригирането на формата ви, намалява вероятността от нараняване и проследява напредъка ви. Освен това е Moov Now водоустойчив и прахоустойчив и осигурява до шест месеца живот на батерията.

 

5. Най-стилен: Misfit Ray

Фитнес гривните често не изглеждат много добре, но с Misfit Ray случаят не е такъв. Misfit Ray е много стилна джаджа, която се предлага в различни цветове. Освен добрия си външен вид, устройството следи стъпки, разстояния, изгорени калории и съня. LED индикаторът мига със специфични цветове, съответстващи на различни нотификации, но е достатъчно интелигентно всичко, за да не се разсейвате. Misfit Ray е водоустойчива джаджа до 50 м, чиято батерия може лесно да се заменя и обикновено осигурява до 6 месеца живот.

 

 

Вижте най-добрите фитнес приложения за Android и iOS