Няма нищо по-хубаво от това цяла седмица да се отдадете на почивка, далеч от дома. Но къде да отидете, в кой ресторант да се храните или в кой басейн да поплувате? Отговорите на тези въпроси може би ще намерите благодарение на информацията на Business Insider.

 

Въпреки че една почивка през уикенда винаги е привлекателна възможност, според сайта за сравнение на цените за почивки TravelSupermarket, цената за една седмица all inclusive (почивка, при която предплащате настаняване, храна и някои допълнителни услуги) е спаднала с 13% спрямо миналото лято. Компанията е провела своето проучване в търсене най-достъпните цени за седем нощувки, между 1 май и 30 септември, за да намери най-добрите оферти.

 

Превъртете надолу, за да видите 10-те най-евтини държави за седемдневна all inclusive   почивка.

1. България - $ 640

България ще е най-евтината дестинация за пълноценна почивка през това лято. Слънчев бряг е отново сред най-предпочитаните морски курорти за чужденците. 

 

2. Турция - $ 647

Втората най-евтина страна за пълноценна лятна ваканция през 2018 година е Турция. Алания и Анталия са най-добрите курорти, както и Бодрум, Мармарис и Олудениз. Цената в тризвезден хотел е около $279 на човек, а в петзвездния Katya Hotel - $ 346 на човек.

 

3. Мароко - $ 657

Най-добрите цени за почивка на база all inclusive в Mароко могат да бъдат намерени в Агадир, град по южното крайбрежие на Мароко, известен със своите плажове и голф игрища, където средната цена е спаднала с 13% спрямо миналата година.

 

4. Малта - $ 675

Дом на крепости и храмове, Малта е остров в централната част на Средиземно море.

 

5. Испания - $ 700

Зашеметяващи плажове с кристално синя вода – това е Испания. Лорет де Мар на Коста Брава е най-евтиния курорт, следван от Салоу, Коста Дорад; Магалуф, Майорка; Торемолино, Коста дел Сол; и Кала Д'Ор, Майорка.

 

6. Гърция - $ 722

Малия на остров Крит предлага най-евтината почивка в Гърция, следван от Корфу.

 

7. Египет - $ 724

Ако сте фен на горещия и сух климат, можете да отидете на четиризвезден хотел в Хургада, Египет, на Червено море.

 

8. Португалия - $ 831

Ако сте се отправили към Португалия, ще намерите най-добрите оферти в Алгарве, където цените започват от $ 381 на човек. Ако се чувствате по-авантюристично, можете да се отправите към Алвор, известен като едно от най-добрите места в Европа за скачане с парашут.

 

9. Кипър - $ 831

Цените на пакетните почивки в Кипър, остров в Източното Средиземноморие, спаднаха средно с 12% от миналата година.

 

10. Хърватия - $ 887 на човек

С брегове по Адриатическо море, Хърватия е най-бързо развиващата се дестинация това лято, според TravelSupermarket. Търсенията за седем нощувки в района на Дубровник са нараснали с 405% на годишна база.

 

 

Вижте 6 начина да предпазим джаджите си от кражба по време на почивка