microSD картите са лесен и практичен начин да увеличим значително паметта на смартфони, таблети, фотоапарати и  много други устройства. Отмина времето, когато тези карти с по-голям капацитет струват трицифрени суми. Днес те са доста по-достъпни и купуването им на разумна цена не е проблем.

 

Вижте най-евтините 32GB microSD карти на българския пазар

 

Всъщност, най-важното вече е да проверите предварително до какъв капацитет карти поддържа устройството, за което искате да купите. Повечето нови модели нямат никакъв проблем да работят и с карти с 64GB памет. Ето кои са най-евтините такива карти на пазара в момента.

 

1. A-Data 64G microSDHC UHS-I

Тази карта на A-Data поддържа Speed Class 10 и има висока скорост на четене и запис на данни. Тя достига съответно 1400 и 100 IOPs. Картата има 96 месеца гаранция. Идва без адаптер за стандартни SD карти.

Цена: 46.80 лв.

 

 

2. A-Data 64GB microSDXC U3

Един малко по-професионален модел. Тази карта е с оптимизирана скорост на четене, която достига до 95 MB/s. Тя е подходяща и за видео камери и видео регистратори за автомобили. Поддържа Speed Class 10 и UHS Speed Class 3. В комплекта е включен и адаптер за стандартни SD карти. Гаранцията й също е 96 месеца.

Цена: 66.00 лв.

 

 

3. Kingston microSDXC 64GB UHS-I

Картата на Kingston поддържа стандарта microSDXC и Speed Class 10. Тя има скорост на четене 45MB/s и на запис – 10MB/s. В комплекта е включен и SD адаптер. Има и доста по-дълга гаранция – 120 месеца.

Цена: 48.00 лв.

 

 

4. Sony micro-SDXC 64GB

Картата на Sony също е Speed Class 10. Тя има скорост на четене на данни 40MB/s. Разполага и с адаптер за SD. Гаранцията й е по-къса – 60 месеца. Sony предлага софтуера File Rescue, чрез който може да се възстановяват изтрити файлове от картата. Компанията предлага и програмата X-Pict Sony, която да помага за създаване на красиво слайдшоу от снимките в картата.

Цена: 46.55 лв.

 

 

5. Lexar 64GB micro SDXC

За финал един достъпен модел на Lexar. Картата поддържа Speed Class 10. Тя идва в комплект със SD адаптер. Подходяща е и за видеокамери и регистратори.

Цена: 39.99 лв.