MicroSD картите са практичен начин да се увеличава капациета на смартфон, таблет или фотоапарат. Освен това позволяват по-лесен обмен на по-големи обеми информация. Днес подобни карти могат да се намерят за много малко пари. При това са с доста приличен капацитет, който е достатъчен за съхранение на снимки, клипове, музика. Ето и кои са най-евтините microSD карти с 32GB памет.

 

Може да ви е полезно: Как да изберем microSD карта

1. Kingston microSDHC/microSDXC Class 10 UHS-I

Тази microSD карта има 32GB памет и скорост на четене на данни с 45MB/s. Идва в комплект с адаптер за стандартни SD карти, което позволява да се използва и в четци на лаптопи например. Прехвърлянето на данни става съсскорост минимум 10MB/s. Има и 60 месеца гаранция.

Цена: 21.48 лв.

 

 

2. A-Data MicroSD 32GB, Class 10

Тази карта на ADATA има скорост на четене на данни до 14MB/s, като и трансферът може да достига също толкова. Картата е без адаптер към SD, но с гаранция от 3 години. Подходяща е за всички устройства, които поддържат SDHC с капацитет 32GB или повече.

Цена: 22.90 лв.

 

3. Samsung Micro-SDHC EVO Y

Моделът на Samsung е от клас 10, като има скорост на трансфер при запис на данни 20 MB/s. Четенето на данни се извършва с 48MB/s. Картата идва в комплект с адаптер към SD. Интересното при този модел е, че е водоустойчив и може да издържи до 24 часа в морска вода. Картата е защитена от рентгенови лъчи и магнитни полета, които са 13 пъти по-силни от тези на говорители на система за домашно кино.

Цена: 29 лв.

 

 

4. Adata Premier 32GB

microSD картата е подходяща за смартфони и таблети. Тя има и адаптер към SD за по-лесно и бързо прехвърляне на данните от четец на лаптоп. Скоростта на четене е 14MB/s, а на запис - около 10MB/s. Има гаранция в продължение на 96 месеца.

Цена: 20.88 лв.

5. SanDisk microSDHC 32GB

Високоскоростна microSDHC карта, която е подходяща за големи обеми информация или запис на видео с висока резолюция. Картата може да прехвърля данни със скорост 80MB/s. Има и адаптер към SD. И тази карта е Class 10 и е с гаранция 120 месеца.

Цена: 24 лв.