Revo Note 14 Win 10 може да бъде закупен на изгодна цена от 299 Лв тук

 

Сигурно ви се е случвало да търсите нов лаптоп, но да разполагате с ограничен бюджет за покупката му? Да кажем, че сте отделили около 500лв. Намирането на преносим компютър който да се включи в тях е много трудно, като имайте предвид, че доста производители с цел да постигнат колкото се може по-ниска цена ни предлагат машините си без операционна система, за която последствие трябва да дадете още не малко пари. Говорим сериозно - лицензиран Windows 10 Home струва от 200лв. нагоре. Така, че трябва да се подготвите психически за цена от около 600-700лв. За щастие на потребителите обаче всяко правило има своите изключения.

 

 

Това на екраните ви е лаптопа Revo Note 14 който има базово Windows 10 Home и към днешна дата струва забележете – 299лв.

 

Тънък и Лек 

След като вече привлякохме вниманието ви с достъпната цена е време да разберем и какво ни предлага въпросното устройство. Дизайнът му е симпатичен и ненатрапващ се – универсално подходящ както за мъже, така и за жени. Впечатление веднага ни прави това, че Revo Note 14 е доста лек и тънък. В най-издадената задна част на корпуса измерваме 21мм, а в предната само 16мм.

 

 

Замислете се, до скоро имаше толкова дебели смартфони, какво остава за преносим компютър. А този наклон към предната част е много характерен за Ultrabook класа. Дори според последните спецификации на Intel за Ultrabook 2017, Revo Note 14 като габарити се вписва в нормата - защото там максимумът е точно 21мм.

 

Здрав Корпус

Материалът от който е направен корпусът на преносимият компютър на Revo е пластмаса с матираната, устойчива на амортизация обработка. Приятна изненада е, че повърхността не се пързаля когато носим лаптопа в ръка. Така опасността от неволно изпускане се свежда до минимум.

 

 

Когато пък е поставен на маса, Note 14 също стои стабилно заради общо 4 гумени крачета, които не му позволяват да се плъзга. При опитите ни с кривене и директен натиск, корпусът на лаптопа не поддава и не се чуват скрибуцания и припуквания – сглобката е качествена. По всичко личи, че целта на Revo е била да направят максимално здрав лаптоп който да служи дълго.  

 

 

Да отворим горният капак и да надникнем какво се крие вътре. Впрочем пантите на отварящият механизъм са стегнати и горният капак не може да се отвори с един пръст. Практиката ни показва, че това е преимущество, защото дори след дълъг период на експлоатация такива механизми не се разхлабват и не създават проблеми.

Дисплей

Както предполага и наименованието на модела, дисплеят на Revo Note 14 е с 14.1” диагонал. Това е TN матрица с HD Ready разширение 1366х768 пиксела.

 

 

В резултат плътността на пикселите за 1" е 111ppi с 0.2285мм размер на всяка от точките. Теста ни показва, че когато работите с лаптопа на около 80см разстояние, окото ви не отличава отделни пиксели, следствие на което не се преуморява след часове постоянна работа. Въпреки ниската цена на лаптопа, впечатленията ни от работата на дисплея са много добри.

 

 

Реално цветопредаване, добър SRGB спектър и най-важното достатъчно висока яркост. Тя ще ви позволи матирания дисплей да остане достатъчно добре видим дори когато работите на открито под директно насочена към него слънчева светлина.   

 

Клавиатура и Тъчпад

От дисплея, погледът ни преминава към клавиатурата. При нея Revo са се справили също много добре. На първо място заради големите квадратни бутони с 15мм страна и с 3.5мм разстояние помежду им.

 

 

По този начин клавиатурата се превръща в изключително удобна за продължително въвеждане на текст и опасността от неволно натискане на съседни бутони е много малка.

 

Кирилица

Следващото „Браво” е за добрата кирилизация. Много често по-евтините, а и не само лаптопи имат само латински букви. А при Note 14 не просто има Кирилица, а и щампата върху бутоните е много качествена и добре видима.

 

 

Ако при повечето бюджетни лаптопи дори с 15.6” диагонал на дисплея, стрелковият курсор е с умалени размери, то тук и четирите бутона са еднакво големи. Това ще оцените подобаващо когато работите с Excel-ски таблици и различни програми в които бързо и многократно трябва да движите маркера си. 

 

 

Тъчпадът също е достатъчно голям и функционален. Общата му площ е с размери 104мм на 75мм, като под нея са скрити два помощни бутона. Сензорите на пада отчитат движението на пръста върху него добре, отбелязваме и наличието на мултитъч, който на практика почти елиминира нуждата от свързване на външна мишка.

 

 

Е, вече се запознахме с дизайнът, използваните в корпуса материали, клавиатурата и дисплея на бюджетният лаптоп Revo Note 14, който определено успя да ни спечели с ниската си цена. Но дали хардуерът му ще се окаже също толкова удачен, достатъчно богата ли е периферната му свързаност и погрижили ли са се Revo всичко това да се захранва от адекватна батерия? Отговорите на всички тези въпроси ще научите във втората част на нашето видео, най-интересното тепърва предстои.